Izvor: Radio 021 | Sreda, 16.10.2019.| 15:37
Izdvojite članak Odštampajte vest

Na mestu nekadašnje fabrike Albus u Novom Sadu planira se kompleks MUP-a

Plavo belo polje namenjeno je za budući kompleks
Plavo belo polje namenjeno je za budući kompleks (Foto: JP Urbanizam)
Konceptualni okvir plana generalne regulacije prostora južno od Radničke ulice u Novom Sadu nalazi se na javnom uvidu do 30. oktobra 2019. godine u prostorijama JP Urbanizam i Mesne zajednice Sonja Marinković, kao i na sajtu Urbanizma.

Plan obuhvata prostor između Radničke ulice, Stražilovske, Keja žrtava racija i Bulevara cara Lazara, odnosno 1,78 ha.

Na ovom prostoru planiraju se poslovni objekti, kao i objekti državne uprave, odnosno kompleks Ministarstva unutrašnjih poslova, Policijske uprave Novi Sad (PU Novi Sad) i srodnih službi državne uprave.

Kako se navodi u planu, ovo ima za cilj povećanje operativne efikasnosti PU Novi Sad, a pored programa koji je u skladu sa potrebama policije, u okviru kompleksa mogu da se nađu sadržaji jedinica za pravdu i tužilaštvo. Planirano je da objekti državne uprave zauzmu 2.655 m2.

U planu se insistira na očuvanju postojećeg drvoreda koprivića u Radničkoj ulici, a pominje se i realizacija parka u neposrednoj blizini. Na tom prostoru potrebno je rešiti i problem nedostatka parking mesta.

Trenutno se u tom delu nalaze poslovni prostori i policijska stanica, kao i nekadašnji objekti fabrike Albus, koji će biti uklonjeni.

Postojeća crpna stanica i trase kolektora presecaju istočni deo površine namenjene za gradnju, pa ih je, da bi se realizovali planirani objekti, potrebno izmestiti. Upravo zbog toga, dinamika izgradnje objekata u istočnom delu ovog prostora biće u potpunosti uslovljena završetkom kolektora duž Beogradskog keja i nove glavne crpne stanice kod železničkog mosta.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.