NavMenu

Novi Sad radi projekat za 13,6 km saobraćajnica na Sajlovu

Izvor: eKapija Sreda, 16.10.2019. 14:17
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Scherbinator/shutterstock.com)Ilustracija
Grad Novi Sad je poslednjih nekoliko godina uložio značajan novac za komunalno uređenje Sajlova, u kojem živi oko 4.000 stanovnika, a udaljeno je svega 8 km od centra grada. Nakon što je na kompletnoj teritoriji izgrađena kanalizaciona mreža i javno osvetljenje, pristupilo se i rešavanju pitanja saobraćajne infrastrukture.

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije privodi kraju izradu tehničke dokumentacije uređenja 13,6 km saobraćajnica na prostoru Sajlova, navodi se u saopštenju Grada.

Projekat obuhvata sve ulice koje su pod tucaničkom podlogom i koje će biti uređene u okviru postojeće regulacije. Sem asfaltiranja kolovoza, predviđena je i izgradnja pešačkih staza, tamo gde dozvoljavaju prostorne mogućnosti, kao i sistema otvorenih kanala radi odvođenja atmosferskih voda sa saobraćajnih površina.

Samo izvođenje radova realizovaće se fazno. Po završetku tehničke dokumentacije i ishodovanja odobrenja za izgradnju, biće sproveden postupak javne nabavke za izbor izvođača radova za prvu fazu koja podrazumeva uređenje 4,2 km saobraćajnica u 13 ulica.


Nastavak radova planira se u drugoj fazi, a sa krajnjim ciljem da problem neasfaltiranih ulica bude rešen na prostoru čitavog naselja.

Pre radova na saobraćajnim površinama, JКP Vodovod i kanalizacija realizovaće izgradnju vodovoda, kako bi se u ovom naselju rešio problem nelegalno izgrađene mreže koja je nedovoljnog kapaciteta, što je uzrok čestih havarija.

U naselju je, osim fudbalskog i košarkaškog terena, izgrađeno i dečije igralište, kao i teretana na otvorenom. Takođe, planira se i parterno uređenje oko objekta mesne zajednice Sajlovo u sklopu aktivnosti na realizaciji projekta Evropske prestonice kulture 2021.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.