Izvor: eKapija | Sreda, 16.10.2019.| 15:44
Izdvojite članak Odštampajte vest

U Šapcu otvorena italijanska fabrika Refrion - U planu i širenje proizvodnje

Ilustracija (Foto: bibiphoto/shutterstock)
U Šapcu je otvorena još jedna italijanska kompanija Refrion, u čijem će proizvodnom pogonu do kraja godine posao pronaći 45 Šapčana, a trenutna plata je 55.000 dinara. Kompanija se bavi proizvodnjom rashladne i ventilacione opreme, a svi proizvodi izvoze se u Evropsku uniju.

David Tomasin, generalni direktor novootvorene kompanije, najavio je proširenje proizvodnje do kraja godine, navodi se na sajtu Grada.

- Imamo dugogodišnje iskustvo sa gradom Šapcem, prvi projekat je realizovan 2007. godine potom je saradnja nastavljena na obostrano zadovoljstvo. Da bismo proizvodili, bio nam je potreban veliki objekat kao ovaj u kojem se nalazimo. Ovo je odlična lokacija za uvoz i izvoz tako da je pozicija objekta na odličnom mestu. Za sada imamo 20 radnika, ali do kraja godine planiramo proširenje i planiramo da u proizvodnom pogonu do tada radi između 40 i 45 radnika - rekao je Tomasin.

Kompanija se nalazi u Slobodnoj zoni kod Robno-transportnog centra Šabac.

Refrion je danas posetio gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović koji je istakao da će zdrava konkurencija podići cenu rada u Šapcu i naglasio da novootvorena firma nije dobila nijednu vrstu subvencija.

- Od nove godine je došlo 16 novih kompanija u naš grad i sve su došle na preporuku kompanija koje su imale dobro iskustvo poslovanja u Šapcu. Ova kompanija je za početak zaposlila 20 radnika, stvorila dobre uslove za rad i kako čujem u RTC-u postoji interesovanje za novim prostorima za firme. Broj nezaposlenih u evidenciji se smanjuje ali ono što je stvarni podatak jeste da nedostaje ljudi. U ovom trenutku u ovoj kompaniji dolaze radnici iz Sremske Mitrovice. Plata je 55.000 dinara. Svima onima koji su nezadovoljni i traže posao ja im nudim upravo ovo i ovo je najbolji način da se prosečna cena rada u Šapcu podigne, zdravom konkurencijom - rekao je Zelenović.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.