Izvor: Promo | Sreda, 16.10.2019.| 09:02
Izdvojite članak Odštampajte vest

CTP Invest gradi novu fabriku u Novom Sadu - Otvaranje planirano na proleće 2020.

Nakon Kragujevca, CTP nastavlja sa izgradnjom još jedne fabrike za automobilsku industriju, ovoga puta u Novom Sadu.

BMTS Technology, jedan od vodećih proizvođača turbina "enl. turbocharger" u svetu je novi klijent kompanije CTP Invest. Izgradnja uveliko traje, a na proleće 2020. godine planirano je otvaranje fabrike najsavremenije tehnologije.

Kompanija BMTS će Novom Sadu doneti 500 radnih mesta. Takođe, biće napravljen i razvojni istraživački centar za 50 inženjera i dodatnih 70 fakultetski obrazovanih radnika. Ovo znači da će svega 380 ljudi raditi u samoj proizvodnji u tri smene što je potvrda visoko autamatizovane proizvodnje.

CTP će diretno investirati u objekat i zemljište više od 13 mil EUR dok je planirana vrednost proizvodne opreme oko 35 mil EUR. Ovo će biti najmodernija fabrika u Novom Sadu i jedna od najmodernijih u celoj Srbiji. Značajan deo objekta je opremljen svim potrebnim sadržajima za istraživačke i razvojne aktinosti.

- U Novom Sadu sve teče po planu. Jako smo zadovoljni saradnjom sa našim klijentom. Izgradnja trećeg industrijskog parka u Srbiji donosi novih 25.000 m2 našem portfoliju. Posle Beograda i Kragujevca, Novi Sad je treći grad gde uspešno realizujemo naše projekte. Cilj je da CTP mreža pokrije teritoriju cele Srbije, počevši od najvećih gradova. Dobra saradnja sa upravom grada Novog Sada se još jednom pokazala kao izuzetno važan aspekt uspešne realizacije projekata - rekao je Vlatko Đuriček, direktor kompanije.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.