NavMenu

CTP Invest gradi novu fabriku u Novom Sadu - Otvaranje planirano na proleće 2020.

Izvor: Promo Sreda, 16.10.2019. 09:02
Komentari
Podeli
Nakon Kragujevca, CTP nastavlja sa izgradnjom još jedne fabrike za automobilsku industriju, ovoga puta u Novom Sadu.

BMTS Technology, jedan od vodećih proizvođača turbina "enl. turbocharger" u svetu je novi klijent kompanije CTP Invest. Izgradnja uveliko traje, a na proleće 2020. godine planirano je otvaranje fabrike najsavremenije tehnologije.

Kompanija BMTS će Novom Sadu doneti 500 radnih mesta. Takođe, biće napravljen i razvojni istraživački centar za 50 inženjera i dodatnih 70 fakultetski obrazovanih radnika. Ovo znači da će svega 380 ljudi raditi u samoj proizvodnji u tri smene što je potvrda visoko autamatizovane proizvodnje.

CTP će diretno investirati u objekat i zemljište više od 13 mil EUR dok je planirana vrednost proizvodne opreme oko 35 mil EUR. Ovo će biti najmodernija fabrika u Novom Sadu i jedna od najmodernijih u celoj Srbiji. Značajan deo objekta je opremljen svim potrebnim sadržajima za istraživačke i razvojne aktinosti.

- U Novom Sadu sve teče po planu. Jako smo zadovoljni saradnjom sa našim klijentom. Izgradnja trećeg industrijskog parka u Srbiji donosi novih 25.000 m2 našem portfoliju. Posle Beograda i Kragujevca, Novi Sad je treći grad gde uspešno realizujemo naše projekte. Cilj je da CTP mreža pokrije teritoriju cele Srbije, počevši od najvećih gradova. Dobra saradnja sa upravom grada Novog Sada se još jednom pokazala kao izuzetno važan aspekt uspešne realizacije projekata - rekao je Vlatko Đuriček, direktor kompanije.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.