Izvor: Beta | Utorak, 15.10.2019.| 18:47
Izdvojite članak Odštampajte vest

MIHAJLOVIĆ: Sve spremno za početak gradnje Moravskog koridora, teški pregovori sa kompanijom Bechtel

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da je sve spremno za početak radova na izgradnji Moravskog koridora, čim se potpiše komercijalni ugovor sa kompanijom Bechtel-Enka, ali da su pregovori teški jer gradnja košta 800 mil EUR, saopštilo je to Ministarstvo.

- Vlada Srbije, Ministarstvo, Koridori Srbije kao investitor i druge institucije vode pregovore o potpisivanju komercijalnog ugovora sa Bechtelom jer je 800 mil EUR ogroman iznos i traži detaljno pregovaranje i ne čudi što su pregovori teški - rekla je Mihajlović novinarima u Trsteniku, gde je obišla pešački i cevovodni most kojim je rešen problem vodosnabdevanja za 10.000 ljudi.

Dodala je da ne želi da licitira da li će početak radova biti za 7, 10 ili 15 dana, ali da je važno da je sve spremno za početak radova kod Kruševca, čim se potpiše ugovor.

- Koridor 10 i Koridor 11 važni su za povezivanje Srbije sa regionom, a Moravski koridor je važan za povezivanje Srbije iznutra, njenih građana i privrede, jer će povezati Čačak, Kraljevo, Vrnjačku Banju, Trstenik, Kruševac - rekla je ona.

Izgradnja ovog auto-puta trebalo bi, prema njenim rečima, da traje oko dve i po godine.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.