Izvor: eKapija | Utorak, 15.10.2019.| 14:57
Izdvojite članak Odštampajte vest

Počela izgradnja fiksulturne sale u Beloj Crkvi - U planu nove investicije u Južnom Banatu

Ilustracija (Foto: Billion Photos/shutterstock.com)
U Osnovnoj školi Žarko Zrenjanin u Beloj Crkvi položen je kamen temeljac za izgradnju fiskulturne sale sa pratećim sadržajem, koja ispunjava kriterijume za školska takmičenja.

Postojeća mala sala stara je 56 godina i u narednim nedeljama biće započeta i rekonstrukcija ovog objekta u kojem nikada nije bilo grejanja.

Projekat je vredan 234 miliona dinara i biće završen, kako je najavljeno, za godinu dana, navodi se na sajtu Pokrajinske vlade. Radove izvodi grupa izvođača,čiji je predstavnik Inter prospekt doo iz Beograda. Članovi grupe su WD Concord West Beograd i Art Group Energy Veternik.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović dodao je da su dogovorene i nove investicije za školske objekte u Južnom Banatu.

Obišao je i opštinu Alibunar, gde su u toku radovi na izgradnji fiskulturne sale u Osnovnoj školi Bratstvo i jedinstvo, koji su započeti 2004. godine i koji su stajali kao nedovršen objekat. Za završetak ovih radova Pokrajinska vlada izdvojila je 78,2 miliona dinara.

Mirović je je nakon polaganja kamena temeljca obišao i Industrijsku zonu u Beloj Crkvi, čiju izgradnju i opremanje finansira Pokrajinska vlada zajedno sa Opštinom Bela Crkva.

- U Beloj Crkvi postojala je velika potreba da se izgradi Industrijska zona. Uložili smo 130 miliona dinara, i ovde će posao naći oko 1.000 radnika - rekao je Mirović, dok je predsednik Opštine Bela Crkva Darko Bogosaljević doado da postoje potencijalni investitori.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.