NavMenu

Počela izgradnja fiksulturne sale u Beloj Crkvi - U planu nove investicije u Južnom Banatu

Izvor: eKapija Utorak, 15.10.2019. 14:57
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Billion Photos/shutterstock.com)Ilustracija
U Osnovnoj školi Žarko Zrenjanin u Beloj Crkvi položen je kamen temeljac za izgradnju fiskulturne sale sa pratećim sadržajem, koja ispunjava kriterijume za školska takmičenja.

Postojeća mala sala stara je 56 godina i u narednim nedeljama biće započeta i rekonstrukcija ovog objekta u kojem nikada nije bilo grejanja.

Projekat je vredan 234 miliona dinara i biće završen, kako je najavljeno, za godinu dana, navodi se na sajtu Pokrajinske vlade. Radove izvodi grupa izvođača,čiji je predstavnik Inter prospekt doo iz Beograda. Članovi grupe su WD Concord West Beograd i Art Group Energy Veternik.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović dodao je da su dogovorene i nove investicije za školske objekte u Južnom Banatu.

Obišao je i opštinu Alibunar, gde su u toku radovi na izgradnji fiskulturne sale u Osnovnoj školi Bratstvo i jedinstvo, koji su započeti 2004. godine i koji su stajali kao nedovršen objekat. Za završetak ovih radova Pokrajinska vlada izdvojila je 78,2 miliona dinara.


Mirović je je nakon polaganja kamena temeljca obišao i Industrijsku zonu u Beloj Crkvi, čiju izgradnju i opremanje finansira Pokrajinska vlada zajedno sa Opštinom Bela Crkva.

- U Beloj Crkvi postojala je velika potreba da se izgradi Industrijska zona. Uložili smo 130 miliona dinara, i ovde će posao naći oko 1.000 radnika - rekao je Mirović, dok je predsednik Opštine Bela Crkva Darko Bogosaljević doado da postoje potencijalni investitori.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.