NavMenu

Uber u Zagrebu omogućava vožnju bez razgovora i odabir temperature u vozilu

Izvor: IT Base Utorak, 15.10.2019. 14:42
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Andrey_Popov/shutterstock.com)Ilustracija
Korisnici usluge Uber Comfort moći će putem aplikacije da izraze želju za vožnjom bez razgovora, kao i da odrede željenu temperaturu u vozilu koje naručuju.

Uber je u Zagrebu predstavio dve dodatne usluge – Comfort i XL koje će omogućiti korisnicima da odaberu vozila više klase ili vozila s više prostora i odaberu neke zanimljive dodatne postavke u skladu sa željama.


Komforno i tiho, samo za odlikaše

U sklopu usluge Comfort, korisnici u Zagrebu će prvi put u Evropi imati opciju korisničkih preferencija, što znači da će unutar aplikacije putnici vozaču unapred moći da napomenu da li žele vožnju bez razgovora i da li preferiraju li višu ili nižu temperaturu unutar vozila.

Uber Comfort namenjen je korisnicima kojima je potrebna usluga prevoza u vozilima više klase sa vozačima koji imaju minimalno 250 odrađenih vožnji i prosečnu ocenu iznad 4,9. Osim toga, korisnici koji se odluče za Uber Comfort na raspolaganje će dobiti mogućnost izjašnjavanja preferencija oko razgovora s vozačem ili temperature u vozilu. Opcija će im biti na raspolaganju nakon što izaberu Comfort uslugu i postave destinaciju, pre finalne potvrde vožnje.

Minimalan iznos vožnje kod Comfort usluge iznosi 2,28 EUR (17 kuna), naknada za start je 1,7 EUR (8 kn), cena po minutu 0,11 EUR (0,80 kn), dok naknada za kilometar iznosi 0,62 EUR (4,60 kn).


Uber XL za veće društvo

Druga predstavljena usluga je Uber XL i namenjena je korisnicima koji putuju u grupama i kojima je potrebno do šest mesta u vozilu. Korisnicima se na ovaj način omogućuje da umesto narudžbe dve usluge Uber X jednostavno odaberu Uber XL, što će im u konačnici biti i finansijski isplativije. Kod Ubera XL minimalan iznos vožnje iznosi 2,68 (20 kn), naknada za start je 1,34 EUR (10 kn), cena po minuti 0,15 EUR (1,10 kn), a po kilometru 0,8 EUR (6 kn).

- I dalje smo u potpunosti posvećeni poslovanju u Hrvatskoj. Ozbiljno shvatamo povratne informacije naših korisnika i pružamo im nove opcije kako bi njihovo iskustvo bilo kvalitetnije, poput opcija vezanih za vrstu vozila ili razgovora s vozačem. Širenjem postojeće ponude u Zagrebu zadovoljićemo specifične potrebe korisnika koji često imaju višak prtljaga, korisnika koji žele vozila više klase, ali i onih koji žele vožnje bez razgovora - istakao je Davor Tremac, generalni direktor Ubera za jugoistočnu Evropu.
Firme:
UBER UBER
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Energija, IT, Telekomunikacije

EPS pustio u rad mobilnu aplikaciju "Uvid u račun"

Elektroprivreda Srbije (EPS) pustila je u rad mobilnu aplikaciju "EPS Uvid u račun". Putem aplikacije, domaćinstva i mali kupci imaju mogućnost da na mobilnom telefonu, na veoma jednostavan način prate potrošnju električne energije, plate račune, provere mesečne zaduženja i uplate tri godine unazad, kao i da dobiju obaveštenja i ulože prigovor., saopštio je EPS. Mobilna aplikacija "EPS Uvid u račun" dostupna je korisnicima na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.