Izvor: Tanjug | Utorak, 15.10.2019.| 09:40
Izdvojite članak Odštampajte vest

Bugarska kompanija Groma Hold Eood kupila Regulacije iz Sremske Mitrovice

(Foto: sabthai/shutterstock.com)
Bugarska kompanija Groma Hold Eood kupila je 100% državnog kapitala u Vodoprivrednom privrednom društvu Regulacije doo iz Sremske Mitrovice za 1.075.000 EUR.

Ministarstvo privrede je 15. avgusta ove godine, objavilo Javni poziv za prodaju 100% udela Republike Srbije u kapitalu ovog preduzeća.

Osnovna delatnost "Regulacije" je izgradnja vodoprivrdenih objekata za uređenje i regulaciju reka, zaštitu od poplava, osiguranje bujica i zaštitu od erozija, redovno održavanje izgrađenih objekata, zamena oštećenih i dotrajalih objekata na vodotocima, uređenje korita...

Rok za podnošenje zahteva za otkup prodajne dokumentacije bio je 23. avgust i do tog roka, podneta su dva zahteva -

Grome Hold Eood iz mesta Blagoevgrad u Bugarskoj i preduzeća Bauwesen iz Lazarevca, navodi se na sajtu resornog ministarstva.

Prijave za učešće u postupku mogle su da se pošalju do 30. avgusta, a do tog roka podneta je jedna prijava i to od strane preduzeća iz Bugarske.

Ugovor o prodaji 100% ukupnog registrovanog kapitala subjekta privatizacije po prodajnoj ceni u iznosu od 1.075.000 EUR, potpisan je u ponedeljak, 14. oktobra u Beogradu.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.