Izvor: eKapija | Ponedeljak, 14.10.2019.| 15:44
Izdvojite članak Odštampajte vest

Aerodrom Nikola Tesla u prvoj fazi građevinskih radova očekuje rekonstrukcija i proširenje

(Foto: saiko3p/shutterstock)
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Zoran Đorđević razgovarao je danas sa izvršnim direktorom za tehničke poslove kompanije Vinci Nikolasom Brusom o realizaciji projekta koji je deo plana započete koncesije Aerodroma Nikola Tesla, koju sprovodi ta kompanija.

Đorđević je rekao da je ovaj projekat od nacionalnog interesa, te da je Srbiji izuzetno važno da kontinuirano prati realizaciju koncesije.

On je podsetio na to da prva faza, o kojoj se i razgovaralo na sastanku, podrazumeva izvođenje građevinskih radova rekonstrukcije i proširenja aerodroma.

Prema njegovim rečima, cilj Vlade Srbije jeste da pomenuti radovi teku nesmetano i da nemaju nikakve posledice po naše građane, odnosno da ne utiču na protok robe i usluga na aerodromu.

Takođe, kako je dodao, resorno ministarstvo će svoje aktivnosti dodatno usmeriti i na obezbeđivanje najvišeg nivoa bezbednosti i zdravlja na radu kako bi radnici nesmetano obavljali svoj posao i imali potpunu zaštitu.

Đorđević je podsetio i na to da je pomenuta koncesija obezbedila ulaganja u pomenuti aerodrom u narednih 25 godina, i ocenio da će to doprineti još većem broju putnika i tome da ta vazdušna luka radi u punom kapacitetu, što znači i više radnih mesta.

Brus je izrazio zahvalnost ministru Đorđeviću na konstruktivnom razgovoru, ističući da njegova kompanija želi da, kada je u pitanju sprovođenje ovog projekta, sve faze obavlja u skladu sa dogovorom sa nadležnim institucijama, kako bi sve bilo urađeno u skladu sa zakonom i po najvišim standardima, navodi se u saopštenju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.