NavMenu

Mašina Dart Vejder, naočare sa lupom, skeneri za digitalno uzimanje otisaka - Koji su noviteti na održanom Sajmu stomatologije u Beogradu

Izvor: eKapija Ponedeljak, 14.10.2019. 13:59
Komentari
Podeli
Mašina za frezovanje (Foto: eKapija)Mašina za frezovanje
Međunarodni sajam medicine i stomatologije - Medident, ove godine u Beogradu okupio je više od više od 80 velikih i malih izlagača iz petnaestak zemalja. Na sajmu održanom od 10. do 12. oktobra posetioci su imali prilike da vide novine kada su u pitanju stomatološka oprema, potrošnih materijali, ali i da čuju aktuelna stručna medicinska saznanja, praktične obuke i iskustva iz stomatološke prakse.

Jedan od upečatljivih štandova na ovogodišnjem sajmu bio je štand firme Digital design solution koja je ove godine posetiocima premijerno predstavila novi uređaj – mašinu za frezovanje, nazvanu - Dart Vejder.

Gordana Lugonja, brand manager je za eKapiju rekla da je u pitanju mašina za frezovanje, koja se bavi obradom određenih materijala u stomatologiji.

- Ova mašina pomaže u pravljenju bezmetalnih kruna, koje ne možemo da dobijemo ručno. Specifičnost ove mašine, jeste šaržer koji može da spakuje 10 blokova. Tako, ukoliko želite da idete kući ranije, možete da ubacite sav materijal, mašina izreže 10 blokova i završi sav posao i pritom pošalje poruku kada bude gotovo – objasnila je ona.

Inače, Digital design solution je predstavnik nemačke firme VHF, a prisutni su i na tržištu Crne Gore i Severne Makedonije.

- Svakodnevno za naše klijente orgnizujemo krurseve i radionice namenje stomatolozima i zubnim tehničarima, pošto osim brenda VHF radimo i druge brendove kao što su 3shape, Dental Direkt – rekla je Lugonja.

Jovan Vasić ispred kompanije Denty Gold Dental za eKapiju je predstavio novitet ove firme. U pitanju je Prime scan aparat za digitalno uzimanje otisaka.

(Foto: eKapija)
- Novine koje smo predstavili i na najvećem sajmu stomatologije u IDS-u u Kelnu, pa smo te novine doneli i ovde. Ovo je skener pomoću kojeg se mnogo olakšava proces uzimanja otiska. Uređaj je precizan, lakši za rad i prilagođen stomatolozima ali i pacijentima – rekao je Vasić.

Denty Gold Dental je firma iz Novog Sada, gde se nalazi i maloprodajni objekat, koji još imaju i u Beogradu.

- Zastupamo 43 firme, pa je naš asortiman raznovrsan. A uskoro planiramo otvaranje i drugih maloprodajnih objekata u Srbiji – dodao je Vasić.

Đorđe Čapaković menadžer prodaje u nemačkoj firmi Bredent sa sedištem u Beogradu, predstavio je već provereni sistem kompozita i kompozitnih faseta i sistem BioHPP, koji se koristi za izradu konstrukcija na implantantima i protetskim nadoknadama

- Ovo je materijal koji se koristio u hirurškoj ortopediji, koji ima biokompatibilnost i koji dosad nije pokazao nikakve alergijske reakcije. U Bredentu su prepoznali prednosti tog materijala, malo su ga modifikovali za primenu u ustima, tako da može da izdrži konstrukcije na koje mi kasnije stavljamo krune, a koje estetski izgledaju odlično – rekao je Čapaković.

Firma Bredent koja je prisutna na oko 160 tržišta u svojoj ponudi ima medical program i program za zubnu tehniku.

Na štandu firme Orthopraxis iz Zagreba, koja, inače, distribuira američku opremu, pažnju su nam privukle naočare sa lupom, ili stručno rečeno - magnifikacijske lupe.

Branko Staničić, direktor ove firme, za naš portal istakao je da su magnifikacijske lupe sve akuteulnije u našom regionu i da ih sve više doktora koristi i vidi njihove benefite.

(Foto: eKapija)
- Lupe, osim toga što vam, naravno, omogućavaju da bolje vidite, omogućavaju vam i da ste prezicniji u svom radu, da pacijent ima bolju birigu, a za stomatologe bolji ergonomski položaj, što umanjuje tegobe i kod lekara – rekao je Staničić.

Osim lupa, na štandu ove firme predstavljene su i mikrokamere za direktno snimanje zahvata, tokom kojeg je moguće i fotografisanje - bez prekida rada doktora.

Jedna od firmi koja je takođe učestovala na ovogodišnjem sajmu je Tim Co, koja je već u ranom predsajamskom periodu najavila premijeru prvog DWS SLA 3D printera u Srbiji za štampanje biomodela, privremenih nadoknada, modela, ortodontskih lukova itd. potom prvog i jedinog chairside 3D printera za štampanje privremenih nadoknada sa gradijentom boje, pa KaVo X Pro intraoralnog skenera.

Pored nje, neke od firmi koje su učestovale na ovogodišnjem sajmu su Elpida Medical, Firma Oniris, Bavako, Tehnodent.

Podsetimo, Međunarodni sajam medicine i stomatologije najveća je manifestacija u svojoj oblasti u regionu. Najpoznatiji domaći i inostrani proizvođači, uvoznici i distributeri medicinske, stomatološke i laboratorijske opreme svake godine izlažu svoje proizvode na ovom prestižnom sajmu, i obezbeđuju najpovoljnije cene za svoje klijente.

S. Petrović
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.