NavMenu

Sistem za praćenje ljudi, vozila i paketa u realnom vremenu - GPS program kompanije "2CON"

Izvor: eKapija Ponedeljak, 19.10.2009. 10:08
Komentari
Podeli

Beogradska kompanija "2CON", u saradnji sa svojim partnerima, razvila je kompletan GPS sistem "GET SET GPS", za praćenje ljudi, vozila i paketa u realnom vremenu.

Sistem "GET SET GPS" je namenjen svim onim korisnicima, kojima je u svakom trenutku, 24h dnevno, potrebno da znaju gde se nalaze njihovi radnici na terenu, vozila ili vrednosne pošiljke, a sve u cilju povećanja njihove bezbednosti kao i bolje iskorišćenosti radnog vremena, navodi se u saopštenju kompanije.

Sistem je namenjen i velikim i malim korisnicima, pa shodno tome postoje i dve opcije:

- "ključ u ruke" - za korisnike sa većim brojem pokretnih objekata za praćenje, gde se ceo sistem instalira kod korisnika

- opcija sa mesečnom pretplatom – za korisnike sa manjim brojem pokretnih objekata za praćenje

Neke od mogućnosti primene ovog sistema su: povećanje bezbednosti dece, starih i slepih lica; praćenje pošiljki s novcem i drugih vrednosnih paketa; praćenje kretanja službi obezbeđenja; praćenje kretanja kurirskih službi i praćenje vozila i drugih pokretnih objekata.

Sistem "GET SET GPS" se sastoji od tri komponete i to od uređaja za praćenje, serverske aplikacije i klijentske aplikacije.

U zavisnosti od toga šta se prati, postoje tri vrste uređaja za praćenje. Za praćenje vozila koriste se GPS/GSM terminali "FM2200" i "FM4100" dok se za praćenje ljudi i paketa koriste "Personalni lokatori GH1202".

Glavna funkcija ovih uređaja je da pribave koordinate uređaja i pošalju ih preko GSM mreže na naš server ili server koji je kod korisnika (varijanta "ključ u ruke"). Uz pomoć klijentske aplikacije koja se instalira na računaru korisnika, prati se kretanje kao i sva ostala alarmna stanja uređaja za praćenje preko detaljnih vektorskih mapa Srbije, Evrope i sveta, dodaje se u saopštenju.

Klijentska aplikacija omogućava pravljenje grupa kao i dodavanje novih uređaja grupama. Svi uređaji za praćenje pored pribavljanja koordinata i njihovog slanja na server imaju veliki broj dodatnih funkcija kao što su: "Geofence zone", "Spy Call" funkcija, funkcija mobilnog telefona , "panik taster", detekcija pokreta, odometar, akcelerometa i prikupljanje podataka direktno preko "can bus" priključka na onboard računaru vozila.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

07.05.2024.  |  Industrija, Građevina

Nova niška fabrika Palfinger u junu otpočinje rad

Fabrika Palfinger, čija je gradnja u industrijskog zoni ka Niškoj Banji počela septembra 2023. godine, počeće sa proizvodnjom u junu ove godine, a montaža mašina je u toku, kažu iz ove austrijske kompanije koja se bavi proizvodnjom kranova. Trenutno zapošljavaju 70 radnika, a plan je da do 2027. godine bude njih 375. Dugo i više puta je najavljivano otvaranje ove fabrike - veliku investiciju najavili su predsednik Srbije Aleksandar

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.