Izvor: eKapija | Ponedeljak, 14.10.2019.| 15:44
Izdvojite članak Odštampajte vest

Revolucija u proizvodnji građevinskog materijala - Eco Plastics pravi betonske blokove i crep od reciklirane plastike (FOTO)

Kompanija Eco Plastics osnovana je 2019. godine i sa sedmoro zaposlenih nudi proizvode od reciklirane plastike za građevinsku industriju i to aerisani (vazdušasti) beton, betonske blokove, crep i kompozitne podne panele (zamena za drvo).

- Iskorišćenost reciklirane plastike i ostalih materijala nam omogućava da upotrebu sadašnjih sirovina svedemo na minimum tako sto dobijamo proizvode istih i boljih performansi kao sto su dugotrajnost, otpornost na spoljašnje uslove, niža cena uz uklanjanje ogromne količine otpada iz naše životne sredine - kaže za eKapiju direktor Aleksandar Marinković i dodaje da je bitno da će njihovi proizvodi biti atestirani od strane državnih institucija za mogućnost ponovne reciklaže.

Materijale nabavljaju lokalno od sakupljača otpada kao i firmi koje se bave separacijom otpada.

- Plasiranje naših recikliranih građevinskih proizvoda je imperativ, jer bismo time izgradnju domova novčano približili građanima Srbije i to bi bilo nešto za šta ne bi morali da rade ceo život da sebi omoguće uz maksimalnu sigurnost i efikasnost, dok bi našu prelepu prirodu vratili u njeno prirodno stanje. To je zaista prvobitna ideja celog tima i ostace naša vodilja u budućnosti - zaključuje Marinković.

I. Milovanović
Fotogalerija
Eco Plastics

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.