Izvor: Tanjug | Nedelja, 13.10.2019.| 12:30
Izdvojite članak Odštampajte vest

Vlasnik LVMH grupe u jednom danu zaradio 5,1 mlrd USD

(Foto: vovan/shutterstock.com)
Bernar Arno, predsednik i izvršni direktor LVMH grupe, u čijem je vlasništvu 75 luksuznih brendova, uključujući Dior, Louis Vuitton i Hennessy, u jednom danu zaradio je 5,1 mlrd USD.

Nakon što je u sredu objavljeno da je prodaja LVMH porasla za 17%, cena deonica kompanije je skočila za 5,6% i Arnoovo bogatstvo lansirale na 99 mlrd USD, piše Novac.hr.

Prema pisanju Forbsa, pariski konglomerat je najveći rast prodaje zabeležio u Hongkongu, uprkos protestima koji se održavaju u tom autonomnom kineskom gradu. U poslednjem kvartalu prodaja je porasla za 12%, i to većinom kozmetike.

Iz kompanije napominju da se to može pripisati nedavno otvorenoj prodavnici Sephora u Hongkongu.

Arno je u aprilu postao treći najbogatiji čovek na svetu. Ispred njega su najbogatiji čovek na svetu Džef Berouz iz Amazona, čije se bogatstvo procenjuje na 107 mlrd USD, i Bil Gejts iz kompanije Microsoft sa 105 mlrd USD.

- Lansiranje proizvoda sada mora biti globalno da bismo bili uspešni. To zahteva i veća ulaganja. Ono što LVMH najbolje radi jest stvaranje poželjnih novih proizvoda i njihova prodaja širom sveta - rekao je Arno za Forbs u 2017. godine.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.