Izvor: Tanjug | Nedelja, 13.10.2019.| 10:40
Izdvojite članak Odštampajte vest

Cene nekretnina na hrvatskom primorju i dalje rastu - Kvadrat u Dubrovniku 3.886 EUR

Ilustracija (Foto: Stefano Chiacchiarini/shutterstock.com)
Cene nekretnina na hrvatskom primorju i dalje vrtoglavo rastu, pa se tako za jedan stan u Splitu mogu kupiti četiri u Vukovaru.

Prema najnovijim podacima hrvatskog Zavoda za statistiku, cene su za godinu dana skočile za čak 10,4%, a najskuplji stanovi su u Dubrovniku, Splitu, Zadru, Puli, Rijeci i Šibeniku, prenosi Slobodna Dalmacija.

Kako se navodi, za razliku od velikih gradova, Istre, Dalmacije i Kvarnera, u ostatku Hrvatske tržište nekretnina je skoro mrtvo - ponuda je velika, a kupaca ima malo.

Prema istraživanju oglasnika Njuškalo, koje se bavi i nekretninama, u Splitu su cene stanova porasle za oko pet odsto i tu je cena kvadrtata veća nego u Zagrebu - čak 3.206 EUR, dok je recimo cena kvadrata u Vukovaru 568 EUR.

Najskuplja cena kvadrata i dalje je u Dubrovniku - 3.886, što je za dva odsto više nego prošle godine, dok je prosečna tražena cena kvadrata kuće sa dvorištem u septembru bila čak 4.724 EUR.

Istraživanje je pokazalo da je godišnji rast cena stanova zabeležen u svim većim hrvatskim gradovima, pa su u Rijeci i Osijeku cene više za 6,5%, u Puli za 6%.

Navodi se i da se, prema godišnjem rastu cena stambenih objekata u drugom kvartalu ove godine u okviru EU, Hrvatska svrstala na visoko treće mesto iza Mađarske i Luksemburga.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.