NavMenu

Cene nekretnina na hrvatskom primorju i dalje rastu - Kvadrat u Dubrovniku 3.886 EUR

Izvor: Tanjug Nedelja, 13.10.2019. 10:40
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Stefano Chiacchiarini/shutterstock.com)Ilustracija
Cene nekretnina na hrvatskom primorju i dalje vrtoglavo rastu, pa se tako za jedan stan u Splitu mogu kupiti četiri u Vukovaru.

Prema najnovijim podacima hrvatskog Zavoda za statistiku, cene su za godinu dana skočile za čak 10,4%, a najskuplji stanovi su u Dubrovniku, Splitu, Zadru, Puli, Rijeci i Šibeniku, prenosi Slobodna Dalmacija.

Kako se navodi, za razliku od velikih gradova, Istre, Dalmacije i Kvarnera, u ostatku Hrvatske tržište nekretnina je skoro mrtvo - ponuda je velika, a kupaca ima malo.

Prema istraživanju oglasnika Njuškalo, koje se bavi i nekretninama, u Splitu su cene stanova porasle za oko pet odsto i tu je cena kvadrtata veća nego u Zagrebu - čak 3.206 EUR, dok je recimo cena kvadrata u Vukovaru 568 EUR.

Najskuplja cena kvadrata i dalje je u Dubrovniku - 3.886, što je za dva odsto više nego prošle godine, dok je prosečna tražena cena kvadrata kuće sa dvorištem u septembru bila čak 4.724 EUR.

Istraživanje je pokazalo da je godišnji rast cena stanova zabeležen u svim većim hrvatskim gradovima, pa su u Rijeci i Osijeku cene više za 6,5%, u Puli za 6%.

Navodi se i da se, prema godišnjem rastu cena stambenih objekata u drugom kvartalu ove godine u okviru EU, Hrvatska svrstala na visoko treće mesto iza Mađarske i Luksemburga.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.