Izvor: eKapija | Nedelja, 13.10.2019.| 20:16
Izdvojite članak Odštampajte vest

Put Blace-Beloljin biće završen do kraja 2019. - Za fabriku za preradu voća i povrća u Topličkom okrugu država spremna da plati i do 90% investicije

(Foto: David Tadevosian/shutterstock.com)
Rekonstrukcija puta između Beloljina i Blaca trebalo bi da bude završena do kraja 2019. godine. Uređenjem ove deonice, Toplički okrug dobiće put koji će bolje saobraćajno povezati Blace i Prokuplje, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom obilaska radova. Kako je naveo, trebalo bi uraditi i put Rudare-Merdare.

- Put Beljolin-Blace proširujemo za 7,10 metara, to će biti pravi, vrhunski put koji spaja Blace i Prokuplje. Samo u ovu deonicu od 11,5 km uloženo je 4,5 mil. To je veliki novac, ali dobri putevi su uslov da dođu strani investitori - rekao je Vučić.

Najavio je i mogućnost da se u četiri najsiromašnija okruga, među kojima je i Toplički, uvede poseban dodatak, nešto poput kosovskog dodatka, te da će o toj mogućnosti razgovarati sa premijerkom Anom Brnabić.

- Krajnje je vreme da za četiri naša najsiromašnija okruga damo poseban dodatak, kao kosovski dodatak, za učitelje, profesore, lekare, medicinsko osoblje... kako bismo pomogli i podstakli ljde da ostanu u Blacu i Topličkom okrugu - istakao je predsednik.

Najavio je i da će država pomoći i preradu u prehrambenoj industriji i dovesti potencijalne investitore u taj kraj, poznat po voću i povrću. Investitor bi, kao je rekao, dobio subvenciju veću od predviđenih.

- Pošto čujemo da postoji interes za fabrikom za preradu voća i povrća, spremni smo da platimo i do 90% investicije, kako bi domaćini imali gde da prodaju svoju robu - rekao je Vučić.

Predsednik je ponovio da se rade lokalni putevi i istakao da će sve od škola, predškolskih ustanova, domova zdravlja, hitnih službi...morati da bude obnovljeno u roku od godinu dana iz sredstava Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.