Izvor: Tanjug | Petak, 11.10.2019.| 13:37
Izdvojite članak Odštampajte vest

Ulaganja u infrastrukturu šansa za saradnju Srbije i Hrvatske

Ilustracija (Foto: David Tadevosian/shutterstock.com)
Ulaganja u infrastrukturu u Srbiji i Hrvatskoj su značajna, pa postoji šansa za saradnju i nove poslove preduzeća iz oblasti projektovanja, nadzora, izgradnje i upravljanja putevima iz regiona Beograda i Primorsko-goranske županije, konstatovano je u Privrednoj komori Srbije prilikom sastanka delegacije privrednika iz regiona Beograda i Rijeke.

Privreda regiona Beograda stvara 40% bruto dohotka u državi angažujući 30% zaposlenih u Srbiji, konstatovala je Vidosava Džagić iz Privredne komore Beograda i dodala da je moguće ponuditi različite vidove saradanje.

- Potencijal saradnje firmi iz dve države postoji i na poslovima ovde, ali i kroz zajednički nastup na trećim tržištima - rekla je ona.

Predstavnik Županijske gospodarske komore Zlatko Mičetić istakao je da ova organizacija ima 20.000 članova privrednih subjekata.

- Riječki prometni pravac nedavno je predstavljen kao Južna kapija Evrope i iako je naglasak na razvoju železnice, prostora za saradnju ima - rekao je.

Kako je objasnio, povezivanje kompanija i privreda dva regiona i dve zemlje značajno je da bi svima bilo bolje, a u tom procesu moraju koristiti komparativne prednosti kompanija.

Potencijale putne infrastrukture Srbije predstavnicima 11 hrvatskih kompanija predstavio je pomoćnik direktora Puteva Srbije Slavoljub Tubić, a o putnoj situaciji u Hrvatskoj kolegama iz Srbije govorio je Georg Žeželj iz Županijske komore.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.