NavMenu

Kompanija PKC Wiring Systems širi proizvodnju u Smederevu - Investicija vredna 20 mil EUR

Izvor: eKapija Petak, 11.10.2019. 12:05
Komentari
Podeli
(Foto: Paul Laragy/shutterstock.com)
Ministar privrede Goran Knežević obišao je pogon kompanije PKC Wiring Systems, koja je nedavno otkupila zemljište i halu koje je od 2014. godine iznajmljivala od grada Smedereva. Kompanija trenutno zapošljava 1.509 radnika, a planira da u narednom periodu proširi kapacitete i zaposli još njih 1.200, navodi se u saopštenju Ministarstva privrede.

Plan kompanije PKC, koja pretežno proizvodi kablovske snopove za komercijalna vozila, jeste da na kupovinu i infrastrukturno opremanje zemljišta, kao i kupovinu i rekonstrukciju postojeće hale i izgradnju novog dela, uloži 20 mil EUR.

- Ova investicija koja će zaposliti 1.200 ljudi za nas znači bolji standard i život naših građana, a posebno onih koji žive u Smederevu. Zato je ovo veliki dan za Smederevo i Srbiju - poručio je Knežević.

On je istakao da je PKC 36. po redu kompanija koja reinvestira u Srbiji, što znači da je oko 20% kompanija, koje su koristile podsticaje, otvaralo i drugi, treći, četvrti pa i peti pogon.

- To je samo znak da je Srbija dobro mesto za ulaganje, a o tome govore i ostvareni rezultati - konstatovao je ministar dodajući da se u 2019. očekuje da će priliv direktnih stranih investicija premašiti 4 mlrd EUR, što je više od ostalih zemalja u okruženju.

Rekao je i da očekuje da ove godine stopa nezaposlenosti padne na ispod 10%, što je ogroman uspeh, imajući u vidu da je pre nekoliko godina bila 26%.

- Srbija ide dobrim putem i biće nam sve bolje. Zahvaljujem svima koji su učestvovali u ovom projektu, a kompaniji PKC želim uspešan razvoj narednog projekta - rekao je ministar i ujedno čestitao PKC grupaciji zlatni jubilej, 50 godina od osnivanja.

Generalni direktor PKC Wiring Systems u Srbiji Tudor Kertz rekao je da očekuje da će kompanija, kroz ovu investiciju, povećati proizvodnju, stvoriti uslove za rast, privući nove kupce i dodatno povećati broj zaposlenih.

Potpredsedik operacija PKC Grupe (PKC Group) za Evropu i Južnu Ameriku Ivo Volkov zahvalio je nadležnima na podršci i istakao da se od svih njihovih fabrika u Evropi, pogon u Smederevu najbrže razvija.

PKC Grupa ima 23 proizvodna pogona u Brazilu, Kini, Nemačkoj, Litvaniji, Meksiku, Poljskoj, Rusiji, SAD i Srbiji, a zapošljava više od 28.000 ljudi.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.