Izvor: Tanjug | Četvrtak, 10.10.2019.| 17:36
Izdvojite članak Odštampajte vest

U Kragujevcu otvoren sajam privrednih vozila Transtek 2019

(Foto: ChameleonsEye/shutterstock.com)
U Kragujevcu je u četvrtak, 10. oktobra i zvanično otvoren Sajam privrednih vozila Transtek 2019, na kojem će do 12. oktobra biti izloženo više od 80 različitih modela renomiranih svetskih brendova privrednih vozila i upriličena promocija 10 najnovijih modela.

Prvog dana manifestacije održana i svečana sednica Grupacije automobilske industrije Privredne komore Srbije, navodi se u saopštenju PKS, koja je organizator sajma, zajedno sa firmom Politek doo i Regionalnom privrednom komorom Kragujevac.

- PKS intenzivno digitalizuje postojeće usluge i kreira nove u cilju povećanja konkurentnosti privrede koju zastupa - istakao je direktor PKS-RPK Kragujevac Predrag Lučić na svečanom otvaranju sajma, najavivši i početak izdavanja ATA karneta u Regionalnoj privrednoj komori Kragujevcu.

Na sajmu su pored klasičnih rešenja i najpoznatijih brendova u oblasti transporta i programa dodatne opreme, predstavljene i inovacije u ovom sektoru, kao što je Lifting sistem koji omogućava dostavnim vozilima s klasičnim tovarnim sandukom i ceradom podizanje visine tovarnog prostora sa standardnih 2,3 metara na 2,6 metara, dok je u oblasti opreme za nadogradnju teretnih vozila predstavljen "Space Master", najnoviji model najpoznatijeg evropskog proizvođač "spavajućih" kapsula PONY.

Izlagači su najpoznatiji svetski brendovi lakih dostavnih vozila, tegljača i kamiona kao što su Mercedes-Benz, Volkswagen, Iveco, Fiat, Renault Trucks, Isuzu, Fuso, Volvo, MAN, Scania.

Program priključnih vozila predstavljaju Schmitz Cargobull, Schwarzmüller, Kögel, Kässbohrer, Wielton, dok program opreme predstavljaju Thermo King, Eberspächer, Otani, Long March, CVS.

Transtek 2019 okuplja i predstavnike finansijskih organizacija, proizvođača opreme, referentnih institucija, a prateći program će kroz prezentacije i panel diskusije biti prilika za razmenu iskustava i sticanje novih saznanja o aktuelnim trendovima u ovoj oblasti.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.