NavMenu

Prvi Mekika fest u Nišu

Izvor: JUGpress Četvrtak, 10.10.2019. 10:24
Komentari
Podeli
(Foto: erika14666/Pixabay)
Niš je dobio novu manifestaciju – Mekika fest, koji počinje u petak, 11. oktobra, u parku Svetog Save, a na njemu će učestvovati desetak proizvođača mekika i krofni. Svečeno otvaranje je u 20 sati, ali sve počinje kulturno-umetničkim programom u 18 sati. Manifestacija traje tri dana i zatvara se u nedelju, 13. oktobra kada će biti dodeljene nagrade najboljim učesnicima. Organizatori ove manifestacije su Unija pekara iz Niša sa sekcijom proizvođača mekika i proizvoda od istog testa.

- Ideja da pokrenemo ovu manifestaciju rodila se na Danima bureka koji su letos održani u Nišu - kaže Bratislav Vukadinović. Tada je Dragiša Pavlovski gostovao kao proizvođač mekika i nekako smo se svi složili da bi mogla da se održi i ova manifestacija jer, posle bureka, mekike su najtraženiji pekarski proizvod za duračak, a kupuje se i tokom celog dana. Onda nam se javio veliki broj proizvođača mekika za zahtevom da i oni žele da se predstave kao i proizvođači bureka. Mi smo pristali da im izađemo u susret, a Niš je tako dobio novu manifestaciju.

Batislav Vukadinović dodaje da će na prvom Mekika festu učestvovati desetak učesnika, a među njima će biti proizvođači mekika iz Svrljiga, Knjaževca i Pirota.

- Naša ideja je bila da manifestacija bude međunarodnog karaktera ali zbog brzine organizovanja gosti iz Grčke, Bugarske i Makedonije ne mogu da dođu. Već od iduće godine, jer planiramo da ova manifestacija bude međunarodna, očekujemo i goste iz drugih zemalja - kaže Vukadinović.

Pokrovitelj manifestacije je Grad Niš, generalni pokrovitelj je GO Medijana, a veliku zahvalnost organizatori duguju i ostalim pokroviteljima a to su GO Crveni Krst, GO Palilula i Milk Hausu koji ima strateški ugovor sa Unijom pekara.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.