Izvor: eKapija | Četvrtak, 10.10.2019.| 10:14
Izdvojite članak Odštampajte vest

Počela rekonstrukcija Ulice Bore Stankovića u Vranju - U planu i uređenje pešačke staze, proširenje mosta, radovi na vodovodu i kanalizaciji...

Ilustracija (Foto: Studio Peace/shutterstock.com)
U Vranju je počela rekonstrukcija Ulice Bore Stankovića, jedne od najvažnijih saobraćajnica u gradu.

Obilazeći gradilište gradonačelnik Slobodan Milenković kazao je da je ova gradska saobraćajnica jedna od najzahtevnijih za rekonstrukciju i da vrednost radova iznosi 204 miliona dinara, prenosi portal Vranjenews.

- Planom je predviđena kompletna rekonstrukcija saobraćajnice u dužini od 710 metara. Nakon završetka radova širina ulice biće od 8 do 12 metara. Uži deo odnosi se na potez od kružnog toka kod Sabornog hrama do ugla sa Dunavskom ulicom, kod Muzičke škole - rekao je Milenković.

Takođe, u planu je i uređenje trotoara, odnosno pešačke staze širine od dva do četiri metra.

Most preko Vranjske reke sa sadašnjih sedam biće proširen na šesnaest metara.

Kao posebna celina rekonstrukcije izdvaja se postavljanje podzemnih instalacija koje obuhvataju vodovodnu mrežu dužine od skoro 2.500 metara.

- Bitno je spomenuti i da će se raditi fekalna kanalizaciona mreža sa kolektorom što će uvećati kapacitet i stvoriti uslove za nove priključke bez opterećenja - rekao je Milenković.

Gradonačelnik je dodao da rekonstrukcija podrazumeva zamenu elektro, kablovskih i telekomunikacionih instalacija.

- S ciljem očuvanja funkcionalnosti saobraćaja, radovi će se odvijati etapno. Početak rekonstrukcije obuhvata deonicu u dužini od oko 250 metara, na potezu od semafora kod tzv. Gornje kasarne do ulice Prvog maja, odnosno Esperanta - kazao je on i dodao da vrednost radova na ovoj deonici iznosi 67 miliona dinara.

Sredstva su obezbeđena iz gradske kase, uz učešće Ministarstva privrede sa oko 28 miliona dinara (bez PDV-a) i KfW banke.

- Očekivano vreme završetka radova na ovoj deonici je dva meseca, a izvođač je preduzeće Saba Belča - dodao je Milenković.

Tokom rekonstrukcije biće uređena kompletna javna rasveta postavljanjem betonskih stubova sa led rasvetom i kandelabrima.

Urađen je i poseban projekat usaglašen sa rekonstrukcijom ove ulice, a odnosi se na kompletnu zamenu drvoreda i postavljanje žardinjera uz ozelenjavanje dela šetališne površine.

Ulica Bore Stanovića, u delu gde se sada izvode radovi, biće zatvorena za saobraćaj do njihovog završetka.

Reč je o potezu od kasarne Prvi pešadijski puk Knjaza Miloša Velikog (tzv. Gornja kasarna) do račvanja za Ulicu Esperanto, koja vodi ka srednjoj Ekonomskoj školi.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.