NavMenu

Korak bliže izgradnji nove autobuske stanice u Bloku 42 - BAS odlučuje o podizanju kredita od 12 mil EUR

Izvor: eKapija Četvrtak, 10.10.2019. 10:08
Komentari
Podeli
(Foto: Milica Stevuljević)
BAS a.d. zakazao je vanrednu sednicu Skupštine akcionara za 29. oktobar, a na njoj će se, između ostalog razmatrati predlog kreditnog zaduženja za izgradnju nove autobuske stanice u Bloku 42 na Novom Beogradu. Kako se navodi u prilogu i materijalu za sednicu, predloženo je da se kredit u iznosu od 12 mil EUR podigne kod Komercijalne banke.

- Imajući u vidu činjenicu da je između Grada Beograda i BAS a.d. zaključen Ugovor o zajedničkoj izgradnji autobuske stanice u Bloku 42 na Novom Beogradu, kojim je definisano da Grad Beograd obezbeđuje lokaciju, a da je BAS a.d. investitor koji će u potpunosti finansirati izradu neophodne projektne i tehničke dokumentacije i finansirati izgradnju kompleksa nove integrisane autobuske stanice, a sve u rokovima koji obezbeđuju nesmetanu realizaciju započetih strateških projekata u Gradu Beogradu, neophodno je obezbediti finansijska sredstva za realizaciju ugovorenih i planiranih poslovnih aktivnosti. S obzirom na visinu potrebnih finansijska sredstva, ona se ne mogu obezbediti iz redovnog poslovanja BAS-a i neophodno je da se sredstva obezbede iz kredita - navodi se u materijalu.

Kako piše, visina kreditnog zaduženja predstavlja više od 30% knjigovodstvene vrednosti ukupne imovine BAS-a iskazane u poslednjem godišnjem bilansu stanja i saglasno odredbama Zakona o privrednim društvima predstavlja raspolaganje imovinom velike vrednosti.

- U skladu sa Zakonom o računovodstvu i reviziji, kao i Zakonom o tržištu kapitala, u obavezi smo da izvršimo reviziju finansijskih izveštaja za 2019. godinu - piše u materijalu.

I. M.
Lokacija:
Google Maps
Komentari
Vaš komentar

Top priče

01.12.2023.  |  IT, Telekomunikacije

Potpisan Memorandum o razumevanju između Ministarstva nauke i Microsofta

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor kompanije Microsoft u Srbiji Milan Gospić potpisali su Memorandum o razumevanju, koji otvara nova vrata za naše istraživače, startape i studente. Prema njenim rečima, na ovaj način će sada sva inovativna rešenja od Microsoftabiti omogućena našim istraživačima i studentima. Kompanija Microsoft ima ogroman istraživačno-razvojni centar u Srbiji i jedna je od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.