Izvor: eKapija | Četvrtak, 10.10.2019.| 10:03
Izdvojite članak Odštampajte vest

Fabrika reznog alata neće otići u stečaj

Ilustracija (Foto: Lonely Walker/shutterstock.com)
Privredni sud u Čačku na ročištu održanom u sredu, 9. oktobra, obustavio je prethodni stečajni postupak nad ovdašnjom Fabrikom reznog alata (FRA) koji je pokrenut 12. septembra podneskom AIK banke iz Beograda.

U rešenju o obustavi stečajnog postupka, navedeno je da je predlagač u toku dana podneskom izjavio da povlači predlog za pokretanje stečajnog postupka, čime prestaju zabrane da FRA koristi imovinu i račune.

Inače, pomenutim podneskom od 11. septembra AIK banka, kao poverilac, podnela je predlog za pokretanje stečajnog postupka nad FRA. Predlagač je naveo da je AIK banka pravni sledbenik Alfa banke Srbija, odnosno Jubanke, i da potraživanje zasniva na pravosnažnoj i izvršnoj presudi Trgovinskog suda u beogradu od 31. marta 2008. godine, kojom je usvojen tužbeni zahtev pravnog prethodnika predlagač i obavezan stečajni dužnik da predlagaču isplati 888.473,32 evra, sa kamatom od 31. jula 2006.

U rešenju o pokretanju prethodnog stečajnog postupka navedeno je da potraživanje ove banke prema FRA, na dan 5. septembra ove godine, iznose ukupno 1,4 mil EUR EUR ili 176 miliona dinara.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.