Izvor: eKapija | Četvrtak, 10.10.2019.| 08:54
Izdvojite članak Odštampajte vest

Uskoro rekonstrukcija Doma za stare u Bačkoj Topoli i doma u Žablju

(Foto: GagliardiImages/shutterstock.com )
Pokrajinska vlada sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima izdvojila je ukupno oko 44 miliona dinara za izgradnju i opremanje novog objekta Doma za duševno obolele "1. oktobar" u Starom Lecu, u opštini Plandište, koji će, kako je najavljeno, narednih dana primiti prve korisnike.

U planu je i rekonstrukcija Doma u Staroj Moravici, a za sledeću godinu i rekonstrukcija Doma Čurug, najavio je prilikom posete Domu 1. oktobar predsednik Igor Mirović.

- Realizovali smo, u ovoj i u drugim oblastima, sa Pokrajinskom vladom projekte vredne dve milijarde dinara u 28 opština i gradova u AP Vojvodini. U toku su i radovi vredni 2,4 milijarde dinara, kao i radovi gde su nabavke u toku vredni oko milijardu dinara - rekao je direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević.

Dom za duševno obolela lica "1. oktobar" ustanova je socijalne zaštite koja pruža usluge domskog smeštaja u pet objekata, kapaciteta za 550 korisnika, a objekat koji od 2012. godine nije bio u funkciji, srušen je i zahvaljujući Pokrajinskoj vladi i Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima sagrađen je novi, kazala je direktorka Doma Mirjana Vuković.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.