NavMenu

"Studio moderna" najbolji u selekciji navih zaposlenih - završen "Infostudov" projekat "Oceni put do posla"

Izvor: eKapija Petak, 16.10.2009. 10:34
Komentari
Podeli

Kompanija "Studio moderna" ima najbolji proces selekcije kandidata za posao u ovoj godini - odlučili su posetioci sajta poslovi.infostud.com koji su u istraživanju "Oceni put do posla" ocenjivali različite aspekte procesa selekcije firmi kod kojih su konkurisali za posao.

Nakon nje, najkorektnijim u procesu odabira kandidata pokazale su se kompanije "Centroproizvod" i "Zlatiborac", koje su zauzele drugo i treće mesto od ukupno 2.850 kompanija koje su učestvovale u konkursu. U projektu "Oceni put do posla" nagrađene su i tri HR agencije. Kompanija "Adecco", prošlogodišnji pobednik u ovoj kategoriji, po mišljenju posetilaca i ove godine ima najbolji proces selekcije. Nakon nje, slede HR agencije "Menpower" i "Dekra" zapošljavanje.

Obaveštavanje o ishodu procesa selekcije i dalje najveći problem

Ukupni rezultati projekta pokazuju da su ove godine kandidati najzadovoljniji ne samo pristupom kompanija pri zakazivanju intervjua već i profesionalnošću osoba koje vode intervjue. Najveće nezadovoljstvo, veće nego prošle godine (čak 80% kandidata) i dalje proističe iz činjenice da poslodavci ne obaveštavaju o ishodu procesa selekcije. Prošle godine u istom istraživanju kandidati su takođe najzadovoljniji bili pristupom firmi pri zakazivanju testiranja i intervjua, a najmanje brzinom sprovođenja selekcije i obaveštavanjem o ishodu konkursa.

Kandidati su u istraživanju "Oceni put do posla", odnosno u proteklih godinu dana ocenjivali različite aspekte procesa selekcije firmi kod kojih su konkurisali za posao, procenjujući proceduru prijema i selekcije u firmi. Ukupno je ocenjeno 7.100 konkursa za posao (tj. procesa selekcije) i to sa oko 32.000 popunjenih upitnika od strane kandidata.

Tokom jednogodišnjeg istraživanja ispitivani su stavovi kandidata o načinima zakazivanja testiranja/intervjua za posao, profesionalnosti osoba koje su vodile ispitivanje ili testiranje, zadovoljstvu dobijenim informacijama od predstavnika kompanije o poslu za koji konkurišu... Kandidati su ocenjivali i efikasnost, poštovanje dogovora i vremenskih rokova od strane potencijalnih poslodavaca, kao i da li je bilo obaveštavanja o ishodu testiranja/intervjua.

Svi poslodavci će dobiti ocene svoje firme što će im biti korisna povratna informacija i dragocena sugestija za popravljanje nekih aspekata selkcije prema budućim kandidatima a Infostud veruje da će se na ovaj način doći do kvalitetnijeg i profesionalnijeg procesa zapošljavanja u Srbiji.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.