NavMenu

Završena edukacija za 150 turističkih radnika u Novom Sadu - Novi recepcioneri, kuvari, sobarice, konobari, wellness saradnici

Izvor: eKapija Sreda, 09.10.2019. 15:14
Komentari
Podeli
Dodela sertifikataDodela sertifikata
Član Gradskog veća za privredu Novog Sada Milorad Radojević prisustvovao je uručenju sertifikata svim polaznicima Programa "Obuka i obrazovanje nezaposlenih lica i stručno usavršavanje zaposlenih aktera iz oblasti turizma" koji su realizovali Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES i Gradska uprava za privredu.

- Drago mi je da nakon šest meseci od početka obuka možemo reći da su one uspešno sprovedene. Grad Novi Sad se opredelio, nakon analize i izrade Programa razvoja turizma 2018-2022, da je edukacija kadrova u turizmu veoma bitna stavka. U skladu sa tim Programom opredelili smo sredstva u budžetu kako bismo sproveli edukaciju za 100 nezaposlenih i 50 zaposlenih lica u turizmu i zadovoljan sam što smo to radili sa eminentnom institucijom kao što je HORES. Nama je bitno da podižemo nivo kvaliteta kadrova u turizmu, pre svega da bismo bili kompetentniji, da bi Novi Sad bio atraktivnija turistička destinacija, i svakako planiramo da ovo radimo i narednih godina – rekao je Radojević.

Teorijski deo obuke bio je realizovan u dva odvojena programa za nezaposlene i za zaposlene, na radionicama koje su održane u periodu maj-jun i septembar-oktobar 2019. godine. Program za nezaposlena lica obuhvatio je prekvalifikaciju i kvalifikaciju za recepcionere, kuvare, sobarice, konobare i wellness saradnike, dok je program za zaposlene podrazumevao predavanja na aktuelne teme kao što su brending i brendiranje, digitalni marketing, pozicioniranje i prodaja turističke destinacije, kreativna industrija i urbani turizam, podizanje konkurentnosti i EU fondovi.

Događaju je, kako se navodi u saopštenju Grada Novog Sad, prisustvovao i direktor Poslovnog udruženja hotelsko-ugostiteljske privrede HORES Georgi Genov koji je naglasio da je u ugostiteljskoj industriji veliki problem ljudski kapital, s obzirom na odliv kadrova iz Srbije.

- Ove godine smo u saradnji sa Gradom organizovali obuke za zaposlene kako bismo unapredili njihovo znanje, a za nezaposlena lica realizovane su prekvalifikacije i kvalifikacije. Za izvođenje obuka bili su angažovani najeminentniji predavači koji imaju formalno obrazovanje iz predmetnih oblasti kao i višegodišnje radno iskustvo na vodećim pozicijama - izjavio je Georgi Genov.

Osnovni cilj održanih obuka jeste ulaganje u ljudske resurse, jer obrazovanje i stručno usavršavanje zaposlenih u turizmu čini najvažniji faktor u turističkoj destiniciji, a koji direktno i indirektno utiče na konkurentnost turističkih proizvoda neke destinacije. Edukovanjem i usavršavanjem ljudskih resursa u turizmu i ugostiteljstvu omogućava se razvoj proizvoda, usluga i novih tehnologija, u cilju povećanja konkurentnosti ne samo turističkog proizvoda, nego i turističkih preduzeća, ali i turističke destinicije u celosti.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Zdravstvo

Nova bolnica u Boru imaće helidrom, najmanje 340 kreveta, onkološka i toksikološka odeljenja, 8 operacionih i dve porođajne sale... - Raspisan tender za projektovanje

Opštinska uprava Bora raspisala je tender za izradi projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nove Opšte bolnice u Boru, u Ulici Nikole Kopernika. Prema specifikaciji posla, kompleks nove bolnice će sadržati novoizgrađeni objekat Opšte bolnice okvirne bruto površine 20.000 m2 i infrastrukturne objekte (trafostanica, kotlarnica, objekat za tretman medicinskog otpada, objekat za skladište medicinskih gasova...), a podrazumevaće i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.