NavMenu

Novo slovenačko-srpsko strateško povezivanje u oblasti IT-a, HERMES SoftLab i Virtual Team Kragujevac

Izvor: eKapija Četvrtak, 13.10.2005. 08:15
Komentari
Podeli

Virtual Team (www.Virtualteam.co.yu), preduzeće za razvoj softvera iz Kragujevca i HERMES SoftLab (www.hermes-softlab.com), najveće slovenačko preduzeće za razvoj softvera i IT rešenja, koje zapošljava preko 550 ljudi, su postigli dogovor o strateškom povezivanju.

HERMES SoftLab i Virtual Team osnovali su zajedničko preduzeće Virtual Team d.o.o. sa sedištem u Kragujevcu, u Srbiji. Zajedničko preduzeće predstavlja nadgradnju četvorogodišnje poslovne saradnje kod brojnih razvojnih projekata.

Gregor Smrekar, član uprave HERMES SoftLab: »Novo osnovano preduzeće predstavlja za HERMES SoftLab pre svega investiciju u povećanje razvojnih kapaciteta. Naš cilj je da Virtual Team postane kompetentno razvojno odelenje HERMES SoftLaba u Srbiji. Virtual Team smo izabrali zbog odličnih referenci na području razvoja softvera, kompetencija koje imaju njihovi zaposleni i uspešne saradnje u prošlosti.

Kod razvoja poslova na lokalnom tržištu Virtual Team će imati podršku HERMES SoftLaba, jednog od najvećih regionalnih preduzeća za razvoj softvera i IT rešenja, što preduzeću daje kredibilnost i garanciju za kvalitetna IT rešenja i usluge.«

Vladan Atanasijević, direktor Virtual Team: »Zajedničkom preduzeću će se priključiti 20 razvojnih inženjera iz Virtual Teama koji imaju više od pet godina iskustva sa područja razvoja softvera. Preduzeće je specijalizirano za razvoj mobilnih aplikacija, izgradnju aplikacija po meri te za razvoj softvera u .NET okolini.

Planiramo zapošljavanje mladih IT stručnjaka i aktivno uključivanje u proces edukacije kroz stručno usavršavanje studenata Univerziteta u Kragujevcu. «

Preduzeće Virtual Team je Microsoft certificikovan partner i dobitnik više nagrada.
2003. godine je na konferenciji Microsoft World Wide Partner Conference osvojilo nagradu u kategoriji za razvoj CRM rešenja, a 2004. godine je na istoj konferenciji osvojilo prestižnu nagradu Winning Customers Award 2004 za aplikaciju 3P.

Dodatna motivacija za osnivanje zajedničkog preduzeća u Kragujevcu je izuzetno kvalitetan lokalni univerzitet, sa kojim želimo u budućnosti još više produbiti naše odnose.

Kontaktne informacije:

Gregor Knafelc
Odnosi sa javnošću, HERMES SoftLab, Litijska 51, 1000 Ljubljana, Slovenija, tel:+386(0)1 58 65 699, fax:+386(0)1 58 65 270
e-mail:
Gregor.Knafelc@hermes-softlab.com

www.hermes-softlab.com

Vladan Atanasijević

Direktor, Virtual Team d.o.o., Idustrijska 4, 34000 Kragujevac, Srbija i Crna Gora

Telefon: +381 (0)34 300 945, Fax. +381 34 300 945

e-mail: v.atanasijevic@virtuallteam.co.yu

www.virtualteam.co.yu
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.