Izvor: Radio 021/ eKapija | Sreda, 09.10.2019.| 10:39
Izdvojite članak Odštampajte vest

Vojvodina traži firmu koja će izraditi Plan razvoja prehrambene industrije

Ilustracija (Foto: Vedrana Džudža)
Pokrajina će u narednom periodu, putem izabranog menadžera, raditi na izradi Plana razvoja prehrambene industrije u Vojvodini.

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam putem javne nabavke traži firmu koja će uraditi detaljnu analizu tržišta, trendova i pojava u prehrambenoj industriji.

Na izabranoj firmi je da prikupi sve dostupne podatke i da odgovore na pitanja: koje je mesto prehrambene industrije u nacionalnom sistemu klasifikacije delatnosti; kako postojeći zakonski i institucionalni okvir gleda na sektor prehrambene industrije; kao i koja su glavna obeležja proizvodnje prehrambenih proizvoda u Evropskoj uniji i u Srbiji.

Nakon dodatnih empirijskih istraživanja, anketa, intervjua sa upućenima u tematiku i fokus grupa, potrebno je analizirati podatke i predstaviti kakva je vizija razvoja prehrambene industrije u Vojvodini, na koji način će se to sprovesti i koji su indikatori uspešnosti. Pokrajini je potrebna posebna strategija za podsticanje zapošljavanja, samozapošljavanja, kreiranje inovacija, povećanje konkurentnosti, izvozne aktivnosti i privlačenje investicija u sektor prehrambene industrije.

- Analiza privrednog ambijenta i stanja u privredi AP Vojvodine pokazala je da je prehrambena industrija (sa poljoprivredom kao bazom), jedan od četiri sektora prerađivačke industrije koji imaju potencijala za rast i razvoj, praćen izvozom i generisanjem novih radnih mesta - navodi se u konkursnoj dokumentaciji Sekretarijata.

Pre usvajanja ovog dokumenta u Skupštini, održaće se javna rasprava.

Na ponuđačima je da navedu u kom vremenskom roku će sačiniti traženi plan razvoja prehrambene industrije.

Tender je otvoren do 11. oktobra, a potražite ga OVDE.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.