NavMenu

U Smederevu otvorena fabrika Mayekawa SRB - Posao za do 300 radnika

Izvor: eKapija Sreda, 09.10.2019. 15:40
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Carole Castelli/shutterstock.com)Ilustracija
U Smederevu je prošle nedelje svečano otvorena fabrika Mayekawa SRB koja će proizvoditi najsavremenije rashladne sisteme, uređaje i kompresore.

Ideja o zidanju fabrike u Smederevu potekla je od Šina Maekave (Shin Mayekawa), vlasnika kompanije Mayekawa, na osnovu četvrt veka saradnje sa smederevskim preduzećem Klima, navodi se na sajtu Društva za grejanje, hlađenje i klimatizaciju Srbije.

Ova domaća firma osnovana je 1993. godine i ovlašćeni je distributer i serviser proizvoda evropskog ogranka Mayekawa.

Štaviše, Maekava je insistirao da direktor nove firme bude Žikica Andrejević, vlasnik preduzeća Klima – i tako je u Smederevu nastala nova fabrika koja nije ogranak japanske kompanije, već u potpunosti domaće preduzeće.

U novootvorenoj fabrici Mayekawa SRB radi 38 radnika, a očekuje se da uskoro bude ukupno 250-300 zaposlenih. Svoje proizvode nova fabrika će prodavati u Evropi, Africi i Bliskom Istoku. Kompanija Mayekawa posluje na svim kontinentima.

Veliku pomoć u izboru lokacije i pribavljanju svih dozvola pružila je Jasna Avramović, gradonačelnica Smedereva, koja je bila počasni gost na svečanom otvaranju fabrike.

- Ako su radnici zadovoljni uslovima rada i primanjima – radiće kao za sebe i imaćemo kvalitetnu proizvodnju. Tako je u Klimi, a tako će biti i u Mayekawa SRB, gde sam takođe direktor - izjavio je Andrejević, neposredno pre svečanog otvaranja fabrike.

Fabrika je zvanično otvorena sađenjem nekoliko sadnica japanske trešnje, a goste je pozdravio i ambasador Japana Đunići Marujama izrazivši zadovoljstvo nastavkom tradicionalno dobre saradnje dvaju naroda.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Zdravstvo

Nova bolnica u Boru imaće helidrom, najmanje 340 kreveta, onkološka i toksikološka odeljenja, 8 operacionih i dve porođajne sale... - Raspisan tender za projektovanje

Opštinska uprava Bora raspisala je tender za izradi projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nove Opšte bolnice u Boru, u Ulici Nikole Kopernika. Prema specifikaciji posla, kompleks nove bolnice će sadržati novoizgrađeni objekat Opšte bolnice okvirne bruto površine 20.000 m2 i infrastrukturne objekte (trafostanica, kotlarnica, objekat za tretman medicinskog otpada, objekat za skladište medicinskih gasova...), a podrazumevaće i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.