Izvor: Dnevnik | Utorak, 08.10.2019.| 14:21
Izdvojite članak Odštampajte vest

Širi se pogon za proizvodnju memorijske pene u Rumi - Posao za još 300 radnika

Ilustracija (Foto: Luca Santilli/shutterstock.com )
Kompanija HealtCare Europe proširiće postojeće pogone u industrijskoj zoni Rumska petlja i na proizvodnji memorijske pene uposliti još 300 radnika, saopšteno je na konferenciji za novinare.

Кinesko-danska kompanija će po dogovoru sa Opštinom Ruma kupiti još 4,5 hektara zemljišta u Bloku 2 i izgraditi dodatnih 20.000 m2 proizvodnog pogona.

- Prošle godine, kada smo im prodali oko 4,5 hektara zemljišta, izgradili su dodatnih 17.000 m2 svojih proizvodnih pogona i u ovom trenutku imaju preko 50.000m2 proizvodnog pogona i zapošljavaju preko 700 radnika - rekao je predsednik rumske opštine Slađan Mančić.

Dodao je da je rumska lokalna samouprava prošle godine prihodovala oko 40 miliona dinara od prodaje skoro identične parcele ovoj kompaniji. To će i ovog puta biti slučaj, a glavni prihod dolazi svake godine kroz porez na imovinu.

- S obzirom na to da je kompanija izvozno orijentisana, prihodovaće i sama država - tvrdi Mančić.

Potreba za dodatnim proizvodnim pogonom proistekla je iz dobrog poslovanja HealtCare Europe u SAD. Aleksandar Andersen Podravac, zamenik generalnog direktora kompanije, rekao je da tržište zahteva brzu reakciju i da su odmah povukli konkretne korake da odgovore izazovu:

- Ovaj posao možemo da uradimo za šest meseci. Podsetiću da smo prvih 28.000 m2 podigli za devet meseci , uselili mašine i počeli proizvodnju u roku od 11 meseci. Želimo da napravimo jednog ozbiljnog giganta ne samo u Srbiji već i u ovom delu Evrope, pa zašto da ne i u svetu.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.