Izvor: Beta | Utorak, 08.10.2019.| 13:50
Izdvojite članak Odštampajte vest

NBS i fakulteti iz Srbije i Republike Srpske potpisali Memorandume o poslovnoj saradnji

Ilustracija (Foto: Atstock Productions/shutterstock.com)
Memorandume o poslovnoj saradnji sa predstavnicima devet fakulteta iz Srbije i šest fakulteta iz Republike Srpske, u oblasti ekonomskih, pravnih i organizacionih nauka, potpisala je guvernerka Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković.

Kako je saopštila je NBS, cilj saradnje je stvaranje podsticajnog ambijenta, koji će omogućiti najboljim studentima da stečena znanja primene u praksi.

Memorandumi o nastavku saradnje potpisani su sa predstavnicima ekonomskih fakulteta u Kragujevcu, Nišu, Kosovskoj Mitrovici i Subotici, pravnim fakultetima u Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu i Kosovskoj Mitrovici, kao i sa Fakultetom organizacionih nauka u Beogradu.

NBS će sarađvati i sa Pravnim i Ekonomskim fakultetom u Banja Luci, Ekonomskim fakultetom Pale, Pravnim fakultetom Istočno Sarajevo, Fakultetom poslovne ekonomije Bijeljina i Ekonomskim fakultetom Brčko.

Centralna banka Srbije već ima potpisane memorandume o poslovnoj saradnji sa Ekonomskim, Pravnim i Matematičkim fakultetom u Beogradu, kao i Visokom školom za informaciono-komunikacione tehnologije.

Memorandumima o poslovnoj saradnji predviđena je saradnja u oblasti formiranja programa studentskih praksi, praćenja rada studenata i formiranja programa zapošljavanja, u skladu sa mogućnostima i poslovnim aktivnostima NBS, formiranja mentorskih programa za studente fakulteta, organizovanja gostujućih predavanja predstavnika NBS na fakultetima, i druge oblike saradnje sa studentima i studentskim organizacijama.

Tabakovićeva je podsetila da je u protekle tri godine NBS realizovala oko 100 različitih aktivnosti sa fakultetima, a više od 120 studenata obavljalo je stručnu praksu u NBS.

Dekani su naglasili da saradnja sa NBS predstavlja priliku da se studenti uz stečena teorijska znanja profilišu kao tražena radna snaga.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.