Izvor: eKapija | Utorak, 08.10.2019.| 15:42
Izdvojite članak Odštampajte vest

Turska kompanija Kalyon zainteresovana da gradi auto-put Vožd Karađorđe

Miodrag Poledica i predstvanici kompanije Kalyon (Foto: Ministarstvo građevinarstva saobraćaja i infrastrukture)
Predstavnici Ministarstva građevinarstva razgovarali su sa delegacijom turske firme Kalyon (Kaljon) o mogućnostima za saradnju na infrastrukturnim projektima u Srbiji. Posebno je u fokusu razgovora bila izgradnja brzih saobraćajnica, uključujući i šumadijski koridor Vožd Karađorđe, saopšteno je iz ministarstva.

Državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Miodrag Poledica, upoznao je predstavnike kompanije Kalyon sa iskustvima srpsko-turske saradnje na infrastrukturnim projektima, kao i o planovima Srbije za nastavak ulaganja u infrastrukturu u okviru novog investicionog ciklusa.

Predstavnici kompanije Kalyon iskazali su zainteresovanost da se bolje upoznaju sa projektima koje Srbija planira, posebno u oblasti drumskog, železničkog i vazdušnog saobraćaja, kao i stanogradnje, saopšteno je.

Kompanija Kalyon osnovana je 1974. i realizovala je neke od najvećih projekata u Turskoj u oblasti vazdušnog, drumskog i železničkog saobraćaja, uključujući i izgradnju novog aerodroma u Istanbulu i trenutno upravlja projektima ukupne vrednosti oko 30 mlrd EUR.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.