NavMenu

Industrijska revolucija 4.0 - Predstavljamo vam novi Tematski bilten eKapije

Izvor: eKapija Utorak, 08.10.2019. 05:48
Komentari
Podeli
Poslovni portal eKapija objavio je danas Tematski bilten: Pametni novi svet - Četvrta industrijska revolucija. U ovom tematskom biltenu pročitajte:

1. Kako Četvrta industrijska revolucija utiče na poslovanje ali i na svakodnevni život ljudi

2. Kako Srbija reaguje na promene koje se dešavaju u svuda u svetu? Kakve su reakcije građana, a kakve privrede?

3. Koja su to najpopularnija rešenja u industriji, poslovanju i agraru, i zašto je dobar život u pametnim gradovima?

Razgovarali smo sa stručnjacima iz brojnih kompanija, organizacija i udruženja koji se bave razvojem brojnih rešenja i servisa, ali i koji u nosioci digitalne transformacije u Srbiji.

Sa Dejanom Markovićem, direktorom kompanije Schneider Electric razgovarali smo o tome šta neko rešenje čini pametnim, kolike nam uštede donose nove tehnologije, a videli smo i koji su to najbolji primeri u praksi iz sveta, ali i iz Srbije.

Bojan Petković, regionalni menadžer kompanije PlanRadar predstavio nam je istoimeno rešenje PlanRadar, koje kompanijama koje posluju u građevinskoj industriji omogućava značajnu uštedu vremena, ali i novca.

Kompanija Things Solver postaje sve prepoznatiji igrač na IT tržištu u Srbiji, ali i šire, a planove kompanije kao i rešenje Coeus koje razvija tim Things Solvera predstavio nam je direktor Darko Marjanović.

Zašto je inovacija mera održivosti biznisa u digitaloj ekonomiji objasnio nam je Momir Đekić, Chief Disruption Officer u TeleGroup Innovation.

Kompanija GTC već godinama svetske trendove donosi u Srbiju, a o njiihovim daljim planovima i budućim projektima razgovarali samo sa direktorom Peđom Petronijevićem.

Mark Raben, CTO u kompanijia SAP za MEE bio je gost ovogodišnje Coming konferecije, a za eKapiju je razrešio dilemu koja muči savremeni svet - čovek ili mašina?

U oktobru mesecu u fokusu će biti i drugi Sajam proizvodnih tehnologija, a šta nas sve čeka u hali Master Novosadskog sajma otkrio nam je direktor Solfins 3D Kompanije Srđan Živkov.

Digitalizacija industrije ne samo da optimizuje pojedinačne korake proizvodnje ili obrade, već dovodi i do revolucije u globalnim lancima snabdevanja i ekosistemima. Kompanija ABB nudi nam oko 200 rešenja koja se mogu prilagoditi potrebama svakog korisnika.

Kompanija Typhoon HIL Inc, predstavila je rešenje za razvoj novih softverski kontrolisanih uređaja i sistema iz oblasti energetske elektronike.

UNIQA osiguranje prvo je u regionu svojim klijentima omogućilo da procenu štete na imovini ili motornom vozilu obave u potpunosti onlajn uz pomoć Video - procene šteta. Ovakav vid komunikacije omogućen je uz pomoć Videochat rešenja razvijenog od nemačke kompanije Purpleview, koju na našem tržištu zastupa ICTS DOO Beograd.

Kompanija AIGO, koja se bavi kreiranjem inovativnih hardversko-softverskih rešenja, ukazala nam je na sve prednosti života u pametnim gradovima. Siemens Mobility predstavio je projekat modernizacije sistema kontrole semafora putne mreže Beograda.

Digitalizacija je stigla i na srpske njive, a kompanija Livona predstavila nam je prednosti upotrebe Trimble GNSS navigatora u poljoprivredi.

Celokupan sadržaj biltena možete pogledati OVDE.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.