Izvor: eKapija | Četvrtak, 15.10.2009.| 09:35
Izdvojite članak Odštampajte vest

Pušten u saobraćaj bulevar Žarko Zrenjanin u Vršcu

U Vršcu je juče (14. oktobar 2009. godine) u saobraćaj pušten novi bulevar Žarko Zrenjanin u čiju je obnovu i opremanje uloženo 400 miliona dinara, što je najveća investicija u tom gradu u poslednjih 20 godina.

Svečanosti su prisustvovali potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić, ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić, predsednik Izvšnog veća Vojvodine Bojan Pajtić i predsednik opštine Vršac Čedomir Živković.

U izgradnju novog bulevara, dužine 1,24 km, republička Vlada uložila je 225 miliona dinara, a Izvršno veće preko Fonda za kapitalna ulaganja 136 miliona dinara. Pored toga deo sredstava obezbedila je opština, odnosno "Elektrovojvodina" i preduzeća "2. oktobar". Sredstvima pokrajinske Vlade izgrađena je sva neophodna infrastruktura u ovoj najvećoj i najsavremenijoj saobraćajnici u Vršcu, objavilo je IV Vojvodine.

Ministar infrastrukture u Vladi Srbije Milutin Mrkonjić najavio je projekat izgradnje novog putnog pravca, koji bi preko Vršca, povezivao Bukurešt i Temišvar sa lukama Bar u Crnoj Gori i Bari u Republici Italiji.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.