NavMenu

Plato Bežanija, stambeno-poslovni kompleks koji pruža privatnost, komfor i zdraviji život (FOTO)

Izvor: Promo Ponedeljak, 07.10.2019. 14:03
Komentari
Podeli
(Foto: Dalmak)
U mirnom delu Bežanijske kose, na uglu ulica Ljubinke Bobić i Raška Dimitrijevića, uskoro počinje izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa Plato Bežanija.

Početak gradnje ovog jedinstvenog kompleksa zatvorenog tipa, okruženog parkom, igralištem i zelenilom, planiran je za kraj 2019. godine, a završetak radova očekuje se krajem 2021.

U kompaniji FINVEST, koja je investitor gradnje vredne 16 mil EUR, navode da će se kompleks, spratnosti -2Po+Pr+4+Ps, nalaziti na parceli od 3.145m2 i obuhvatiti 2 nivoa podzemnih garaža sa 150 mesta, prizemlje sa 7 lokala i ukupno 110 stanova.

Atraktivni kompleks koji je projektovala firma Dalmak d.o.o iz Beograda, sastoji se od 2 zgrade/lamele sa centralnom, privatnom slobodnom površinom ozelenjenom mnoštvom drveća.

Za idejno rešenje objekta zaslužna je Nataša Žugić, diplomirani inženjer arhitekture, a za pejzažno uređenje Tijana Radovanović, diplomirani inženjer pejzažne arhitekture. Izvođač radova je Finvest inženjering.

Kompleks kroz kontrolisan pristup privatnom atrijumskom dvorištu pruža potpunu intimnost stanarima, a po želji omogućava i socijalizaciju i zajedništvo. Ulazima u zgrade se pristupa iz bogato ozelenjenog prostora.
(Foto: Dalmak)
Posebnost kompleksa je i direktan pristup parku "Letnjikovac" površine 50-ak ari, sa fudbalskim i košarkaškim terenima i poligonom za najmlađe i starije generacije, što je, ističe investitor, danas retkost u stanogradnji u Beogradu.

I sama lokacija i koncept kompleksa Plato Bežanija nudi danas vrlo retku urbanističku udobnost u odnosu na neke preterano urbanizovane lokacije - okolni objekti su na velikoj udaljenosti, što pruža otvorenost pogleda i prostora, kao i provetrenost sa dosta uličnih drvoreda.

- Takođe, sama Bežanijska kosa, pa i Plato Bežanija je za 50-ak metara na višoj nadmorskoj visini u odnosu na sve novobeogradske blokove, što je posebno ističe pri izboru zdravije lokacije za život, naročito u čestim periodima zagađenja vazduha i smoga, buke i slično - ističu u kompaniji FINVEST i dodaju da ekološki i urbanistički komfor koji pruža Plato Bežanija svojom mikrolokacijom i samim konceptom, ovaj kompleks značajno distancira u odnosu na konkurenciju.

Akcenat u kompleksu je posebno stavljen na umanjenje buke - zidovi između stanova će se zidati "sendvič zidom", a u slojevima podova u stanovima će biti ugrađeni specijalni materijali za umanjenje "udarne buke".

Još jedna prednost ovog kompleksa je i strateški dobar pristup i neposredna blizina auto-puta Beograd-Zagreb, kao i Surčinske petlje i auto-puta Miloš Veliki, što lokaciju kompleksa Plato Bežanija stavlja na mesto prvog izbora kupaca koji gravitiraju Beogradu, posebno onih iz Zapadne Srbije i Sremskog i Mačvanskog okruga.

Dodatna udobnost je blizina škole, vrtića, prodavnica, pijace kao i gradskog saobraćaja - sve na samo par minuta hoda.

Kada je reč o stambenim jedinicama, u kompaniji FINVEST navode da savremeno opremljeni stanovi nude "velikodušan" i udobno sređen prostor, sa osunčanim terasama, velikim prozorskim otvorima i mnogo svetla.
Obezbeđene su i stanarske ostave za sve stanove i one su uključene u cenu.
(Foto: Dalmak)
Investitor je vodio računa i o uštedi energije, pa se očekuje da objekat Plato Bežanija bude svrstan u B klasu energetske efikasnosti, što je, navode, izuzetna okolnost u pogledu ne samo uštede energije, već i komfora u korišćenju.

Kompleks će imati daljinsko grejanje sa priključkom na JKP BeoElektrane, sa merenjem i naplatom toplote po utrošku/kalorimetrima.

Kako navodi investitor, u ovom trenutku, prosečna cena stanova iznosi 1.950 – 2.000 EUR/m2 sa PDV-om.

- Do sada je rezervisano 15%, a još uvek imamo promotivnu akciju u ovom periodu ugovaranja rezervacija - kaže direktor prodaje Tanja Brković.

Dodaje da je renomirani lanac supermarketa već rezervisao svoj prodajni prostor u kompleksu Plato Bežanija, a u toku su razgovori i sa maloprodajnim lancima za kozmetiku, apoteku, lanac pekara i dr.

B. P.
Fotogalerija
Plato Bežanija
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Finansije

Feka Automotive gradi energetski efikasan proizvodni objekat - EBRD odobrila 15 mil EUR

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) podržava ovu investiciju odobravanjem kredita od 15 mil EUR kompaniji Feka Automotive (Feka), proizvođaču automobilske rasvete iz Srbije. Feka, koja ima ugovore o snabdevanju sa vodećim međunarodnim proizvođačima automobila kao što su Tojota, Folksvagen i Stelantis, koristiće sredstva da poboljša svoju ukupnu efikasnost i poveća dostupnost pouzdanih uređaja za osvetljenje

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.