Izvor: eKapija/RTS | Subota, 05.10.2019.| 10:28
Izdvojite članak Odštampajte vest

Porodilište u Lazarevcu počinje sa radom 7. oktobra

(Foto: Grad Beograd)
Vanbolničko porodilište u Lazarevcu svečanom je otvoreno, a sa radom će početi u ponedeljak, 7. oktobra. Nakon 55 godina ova ustanova smeštena je u adekvatnu zgradu, sa izuzetno kvalitetnom opremom. Ovo je prvo vanbolničko porodilište u Beogradu i treće u Srbiji.

Nova zgrada ima porođajni blok, prostorije za smeštaj trudnica i porodilja, tri apartmana, sobu za otpust beba, sobu sa CTG aparatom, a porodilište i savetovalište za trudnice, lekarske i sobe za pregled, piše RTS.

U zgradu od više od 1.000 m2 uloženo je 120 miliona dinara.

Predsednik opštine Lazarevac Bojan Sinđelić rekao je da je izgradnja porodilišta jedan od najvažnijih koraka kako bi se zaustavio proces koji mlade odvodi iz Lazarevca:

- Ovo je jedan od strateški najvažnijih projekata za našu opštinu i sve građane. U poslednjih 40 godina nije izgrađen nijedan važniji objekat od ovog u našoj opštini.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je dodao da je zaposlen dovoljan broj lekara i sestara i da sa nestrpljenjem svi očekuju rođenje prvog deteta.

- Činjenica da će u ovoj zgradi žene moći da se leče i obavljaju preventivne preglede veoma je važna za Lazarevac - rekao je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, a prenosi sajt Grada Beograda.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.