NavMenu

MIHAJLOVIĆ: Narednih meseci biće procenjena vrednost radova za izgradnju auto-puta od Beograda do Zrenjanina i od Zrenjanina do Novog Sada

Izvor: Tanjug Nedelja, 06.10.2019. 16:03
Komentari
Podeli
(Foto: YouTube/screenshot)
Vlada Srbije nastaviće da ulaže u infrastrukturu u Vojvodini i u novom investicionom ciklusu, a jedan od važnijih projekata je izgradnja Fruškogorskog koridora, rekla je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Prema njenim rečima, u toku su razgovori sa kineskom kompanijom u vezi sa izgradnjom pomenutog koridora, na kojem se očekuje da bi radovi mogli da počnu sledeće godine, a okvirna procenjena vrednost je oko 600 mil EUR.

- "Vlada Srbije je formirala i radnu grupu za projekat vojvođanskog P, odnosno izgradnju auto-puta Beograd - Zrenjanin i Zrenjanin - Novi Sad, za koji se takođe razgovara sa kineskim kompanijama i za šta očekujemo da narednih meseci bude poznata i procenjena vrednost radova" - rekla je Mihajlovićeva.

Dodala je i da se značajan deo saobraćajnica, koji će se obnavljati u okviru trogodišnje konstrukcije oko 5.000 kilometara magistralnih, regionalnih i lokalnih puteva, ukupne vrednosti oko 1 mlrd EUR, nalazi upravo na teritoriji Vojvodine.

Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade, istakao je da su glavne teme razgovora na sednici Radne grupe za praćenje realizacije infrastrukturnih projekata na teritoriji Vojvodine bile izgradnja brze pruge Beograd - Budimpešta, izgradnja koridora, ulaganja u prečistače otpadnih voda, kao i novi projekti u oblasti putne infrastrukture, poput obilaznica oko Temerina i Kanjiže.


- Izgradnja pruge Beograd - Novi Sad teče po planu i biće puštena u rad novembra 2021. godine - rekao je Mirović.

Od sledeće godine, najavljuje on, počinje realizacija još jednog važnog projekta, a to je izgradnja pruge od Novog Sada do Subotice, čiji se završetak radova predviđa za 2024. godinu
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.