Izvor: Dnevnik | Četvrtak, 03.10.2019.| 17:49
Izdvojite članak Odštampajte vest

Dom učenika u Bačkoj Topoli, na koji se čeka gotovo 10 godina, biće završen za mesec i po dana

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Kuchina/shutterstock.com)
Budući Dom učenika u Bačkoj Topoli uskoro će biti završen. Fasada je završena, kao i potkrovlje, a nakon druge ruke molovanje, prelazi se na prvi sprat, na kojem se postavlja i laminat, kaže šef gradilišta Mladen Saulić i dodaje:

- Nakon toga radimo keramiku, a na ostatku zidova koji nisu pod keramikom radi se gletovanje i molovanje, kao i instalacije. Svi radovi biće gotovi kroz mesec i po dana, nakon čega sledi opremanje nameštajem. Svakodnevno 35 radnika radi na gradilištu. Imamo i kooperante, električare, mašince i napredak se vidi na dnevnom nivou. Fasada je urađena postavljanjem kamene vune sa mrežicom i lepkom, radi izolacije, a nakon toga postavljen je prvi sloj boje.

Od naredne školske godine ovde bi trebalo da boravi 107 učenika srednjih škola. Bačka Topola ima oko 1.200 srednjoškolaca, od kojih 600 putuje.

- Iako je učenički dom projektovan za malo više od stotinu dece, ona će u dom biti primljena prema udaljenosti mesta iz kojeg dolaze, ali će postojati i bodovni sistem prema uspehu, što će takođe biti od pomoći. Dom učenika će uposliti deset radnika - izjavio je predsednik opštine Gabor Кišlinder.

Gradnja Doma učenika u Bačkoj Topoli je započeta 2008. godine, a radovi su nastavljeni nakon skoro deset godina. Pokrajinska vlada je zajedno sa Opštinom Bačka Topola izdvojila 75 miliona dinara.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.