Izvor: eKapija | Četvrtak, 03.10.2019.| 16:56
Izdvojite članak Odštampajte vest

Werner & Mertz doprinose zaštiti okeana - Plastični otpad u zatvorenom krugu reciklaže

Obilazak kompanije
Da li je moguće trajno očistiti okeane od plastike i mikroplastike? Šta svako od nas može da učini i kako kompanija Werner&Mertz može doprineti toj misiji bile su teme konferencije "100% plastike u ambalaži, ne u okeanima", ali i vlasnika kompanije Rajnhard Šnajdera i poznatog nemačkog glumca Hanes Jenike.

Na ovom internacionalnom događaju održanom u sedištu kompanije u Majncu, moderator je bio profesor dr Džo Groebel.

Povod za okupljanje 130 gostiju iz svih delova Evrope bila je izgradnja novog centra za proizvodnju u okviru kompanije, koja je svetski rekorder u broju proizvedenih reciklabilnih ambalaža. Nova zgrada proizvodnog pogona, jedinstvena je zbog principa održivosti, na koji se u izgradnji najviše polagal i upotrebe najveće dozvoljene količine recilikliranog betona.

Čak dve trećine krova površine 4.000 m2, prekriveno je sa 455 solarnih ploča, koje snabdevaju energijom rashladne jedinice, a čak 297 miliona PET ambalaže izrađeno je od 100% reciklirane plastike proizvedeno i napunjeno u kompaniji Werner & Mertz.

Cela zgrada opremljena je senzorskim LED osvetljenjem.

Na ovaj način, kompanija doprinosi zaštiti okeana, istakao je Rajnhard Šnajder, a navodi se u saopštenju:

- Rešenje za čistije okeane nalazi se na kopnu. Plastični otpad koji se reciklira na visokom nivou i kruži u zatvorenom krugu reciklaže, drži se podalje od okeana.

Na međunarodnoj sceni Šnajder radi na širenju svesti među drugim kompanijama o prihvatanju njegovog primera i podstiče ih da u proizvodnji ambalaže koriste recikliranu plastiku. Njegov sagovornik, Hanes Jenike istakao je i da su potrošači ti koji imaju obavezu da utiču na druge kompanije kroz svoje kupovne navike:

- Mnogi konzumenti smatraju kako ne mogu da učine ništa efikasno kada je u pitanju rešenje problema plastičnog otpada u okeanima, ali mogu i to bez velikih poteškoća i odricanja.

Kompanija Werner & Mertz, pored novina, može da se pohvali i sjajnim rezultatima. Potražnja za održivim sredstvima za čišćenje iz Majnca je najveća do sada, a napredak iz portfolija kompanije ostvario je brend Frosch. U periodu između 2016. i 2018. godine, prihod od ovih proizvoda uvećan je za čak 21%, a udeo u tržištu za 14%.

Ulaganjima i unapređenjem proizvodnje, kompanija Werner & Mertz, ide u korak sa ovim rastućim zahtevima, nezapostavljajući kvalitet i napore u borbi za čistije okeane.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.