Izvor: Tanjug | Četvrtak, 03.10.2019.| 16:34
Izdvojite članak Odštampajte vest

Privredna komora Vojvodine i Udruženje banjskih gradova Mađarske potpisali sporazum kako bi unapredili banjski i zdravstveni turizam

Ilustracija (Foto: Siegi/shutterstock.com)
Predsednik Privredne komore Vojvodine (PKV) Boško Vučurević i predsednik Udruženja banjskih gradova Mađarske Zoltan Sabo potpisali su Sporazum o saradnji u Novom Sadu, gde se održava 52. Međunarodni sajam turizma LORIST.

Sporazum je potpisan u cilju definisanja principa i načina saradnje, kako bi se zajedničkim radom unapredio banjski i zdravstveni turizam, saopšteno je iz PKV.

Vučurević je tom prilikom istakao da Vojvodina zaista ima veliki potencijal za dalji razvoj i unapređenje banjskog turizma i dodao da je vojvođanski potencijal u mnogome sličan potencijalima Mađarske:

- Ovo je samo prvi korak naše zvanične saradnje, kada je banjski turizam u pitanju. Mađarska je uz Francusku, Italiju, Island, Japan, zemlja sa najvećim potencijalom termo-mineralnih voda, sa oko 1.500 izvorišta, a sa druge strane, ima veoma razvijene zdravstvene centre.

Sabo je u izjavi za medije istakao da je Mađarska u poslednjih nekoliko godina uznapredovala kada su u pitanju banjski i zdravstveni turizam:

- Iskustva koja smo stekli želimo da prenesmo našim kolegama iz Srbije. Naše Udruženje broji 41 naselje, a pre izvesnog vremena osnovali smo unutar Udruženja jednu instituciju, koja se bavi proučavanjem iskustava u vezi sa razvojem banjskog i zdravstvenog turizma kod nas. Pored iskustava koja smo stekli radom, želimo da prenesemo i iskustva do kojih smo došli putem naučnih istraživanja.

Dodao je da je 2014. godine ovo Udruženje sklopilo Sporazum o saradnji sa Klasterom zdravstvenog turizma Vojvodine i izrazio nadu da će današnje potpisivanje Sporazuma sa PKV dati polet zajedničkom delovanju, navodi se u saopštenju.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.