Izvor: eKapija | Četvrtak, 03.10.2019.| 15:39
Izdvojite članak Odštampajte vest

Svilajnac dobija Evropski ekološki park, delegacija EU u poseti

Poseta delegacije EU
Zamenica šefa Delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji, Mateja Norčič Štamcar, posetila je danas zajedno sa 19 zamenika i zamenica ambasadora evropskih država, opštinu Svilajnac. Ovom prilikom delegaciji EU predstavljen je i nov projekat o izgradnji Evropskih ekoloških parkova Svilajnca (EEPS) koji predstavljaju još jedno mesto susreta obrazovanja, nauke, umetnosti i kulture.

- Meni je jako drago što smo došli u Svilajnac, to je jedan grad koji ima toliko toga da pokaže kako se sva ta pomoć koja ide na lokalni nivo implementira. To mi ne bi mogli sami, za to ste nam potrebni vi. Mislim da je jako važno vama čestitati jer mi radimo svoje ali mora i lokalna samouprava da odradi svoj deo. U suštini mi smo tu da s jedne strane vidimo kako radite a sa druge strane da vas pitamo kako vam još možemo pomoći - izjavila je prilikom posete Mateja Norčič Štamcar zamenica šefa Delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji.

Delegacija je obišla projekte koje u Svilajncu finansira Evropska unija, a koji doprinose razvoju infrastrukture, prevenciji od poplava, podsticaju konkurentnosti lokalne ekonomije i otvaranju novih radnih mesta, kao i unapređenju socijalne inkluzije, navodi se u saopštenju.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.