Izvor: eKapija | Četvrtak, 03.10.2019.| 14:01
Izdvojite članak Odštampajte vest

ObećanjePlaneti - Inicijativa kompanije Mars za borbu protiv klimatskih promena

Ilustracija (Foto: Romolo Tavani/shutterstock.com)
U okviru borbe protiv klimatskih promena, kompanija Mars pokrenula je novu inicijativu pod nazivom #ObećanjePlaneti i obavezala se da će dodatno smanjiti emisiju štetnih gasova, a sve u skladu s glavnim ciljem Pariskog sporazuma – ograničavanje globalnog zagrevanja na ispod 1,5 stepeni Celzijusa.

Pomenuta obaveza deo je kontinuirane kampanje kompanije Mars da svoje poslovanje zasniva na 100% obnovljivim izvorima energije do 2040. godine, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da danas kompanija iz obnovljivih izvora nabavlja više od polovine električne energije – čak 100% u zemljama među kojima su SAD, Velika Britanija i Meksiko, a uskoro će među njima biti i Australija.

Nova inicijativa, kaže se u saopštenju, pokrenuta je posle investicije od 1 mlrd USD u okviru Plana održivosti kroz generacije kojim kompanija Mars ubrzava korake u borbi protiv niza globalnih pretnji, tako što sagledava situaciju i van svog poslovanja, sve do najšireg lanca snabdevanja. Njime je obuhvaćeno i smanjivanje ukupnih emisija gasova s efektom staklene bašte za 27% do 2025, tj. za 67% do 2050.

#ObećanjePlaneti naglašava zajedničku odgovornost kompanija, institucija i građana sveta za delovanje u vezi s klimatskim promenama, a ideja je podsticanje klimatske kampanje, ne samo u okviru poslovanja, već i podsticanjem saradnika, dobavljača i građana širom sveta da se založe za zaštitu planete i rešavanje uzroka klimatskih promena.

- Klimatske promene su stvarna pretnja društvu. U našem poslu je već prepoznajemo kao rizik po rad malih porodičnih poljoprivrednih gazdinstava koje obezbeđuju veći deo naših sirovina. Stoga, mi smo kao kompanija postavili ambiciozne ciljeve u vidu promene načina poslovanja, a sve kako bismo doprineli postizanju održivog razvoja. Takođe, inspirisani smo i mladim aktivistima koji zahtevaju konkretne korake, baš kao i ulogom svih nas kao pojedinaca u pokretanju promena. Naša inicijativa #ObećanjePlaneti poziva na jednostavne, svakodnevne korake koje danas svako može da preduzme u cilju stvaranja bolje sutrašnjice – izjavio je Grant F. Rid, generalni direktor kompanije Mars.

#ObećanjePlaneti, kao globalna klimatska inicijativa, poziva ljude da se obavežu na svakodnevne korake kojima se štiti planeta i osigurava njeno zdravlje i napredak za buduće generacije – bilo putem korišćenja obnovljive energije, šetnje do posla ili petominutnog tuširanja.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.