Izvor: eKapija | Sreda, 02.10.2019.| 15:50
Izdvojite članak Odštampajte vest

Sremska Mitrovica dobija novi fudbalski stadion - U toku izbor projektanta

Ilustracija (Foto: Bplanet/shutterstock.com)
Grad Sremska Mitrovica trebalo bi da dobije novi fudbalski stadion, a u toku je javna nabavka za izradu projektno tehničke dokumentacije za rekonstrukciju i nadogradnju sportskog objekta koji će biti smešten na prostoru sadašnjeg terena Fudbalskog kluba Radnički.

Kako se navodi u konkursnoj dokumentaciji potrebna je rekonstrukcija ili rušenje i izgradnja novih tribina oko postojećeg fudbalskog terena, kapaciteta najmanje 2.500 sedišta u skladu sa UEFA pravilnikom o stadionskoj infrastrukturi, za drugu kategoriju stadiona.

- Na novom rekonstruisanom stadionu potrebno je omogućiti smeštaj između 2.500 i 3.500 gledalaca i uz poštovanje svih zahteva UEFA u pogledu stadiona druge kategorije, stvoriti korisnicima i gledaocima adekvatan komfor, bezbednost i kvalitet boravka i takmičenja. Dodatni sadržaji u vidu ugostiteljskih kapaciteta su poželjni, kao i adekvatni prostori za smeštaj trenažnog rada sa mladima i decom - piše u konkursnoj dokumentaciji.

Sam teren je predviđen za temeljnu rekonstrukciju u svemu prema UEFA regulative stadiona kategorije dva, kao i postavljanje sistema sportskog osvetljenja.

Rok za podnošenje ponuda je 7. oktobar, a opširnije o tenderu pogledajte OVDE.

Podsetimo, novi stadioni gradiće se u Kraljevu, Vranju, Leskovcu, Loznici, Zaječaru i Subotici.

Pored izgradnje novih stadiona, investiranja će biti i u one u Kragujevcu, Novom Sadu i u Nišu, gde će postojeći kapaciteti biti rekonstruisani.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.