Izvor: Radio 021 | Sreda, 02.10.2019.| 09:52
Izdvojite članak Odštampajte vest

Počinje rekonstrukcija Ulice Marka Miljanova u Novom Sadu, gradi se i kružni tok

Ilustracija (Foto: Blazej Lyjak/shutterstock.com)
Rekonstrukcija Ulice Marka Miljanova u Novom Sadu trebalo bi da počne narednih dana. Prvo će krenuti rekonstrukcija kanalizacione mreže koju izvodi JKP Vodovod i kanalizacija i za taj posao angažovana su preduzeća Energy-Pro iz Novog Sada i Novkol iz Beograda, po ceni od 33,9 miliona dinara i rokom izvođenja radova od 120 radnih dana.

Nakon njih će u Marka Miljanova ući grupa firmi koje je Uprava za građevinsko zemljište i investicije angažovala posle tendera po ceni od oko 191 milion dinara i rokom izvođenja radova od 8 meseci. Posao je pripao firmama Put invest, Energotehnika južna-Bačka i Struja iz Novog Sada, koje imaju i podizvođaće AB & CO Geosystems i Invest-inženjering iz Novog Sada i Put-proing Brezovice iz Krupnja.

Ova grupa firmi će 240 dana raditi na rekonstrukciji saobraćajnih površina i javnog osvetljenja u Marka Miljanova. Ulica će dobiti novi kolovoz koji će na delu ka Beogradskom keju biti proširen, dodatna parking mesta, pešačke i biciklističke staze, ali i kružni tok sa Venizelosovom ulicom.

O hortikulturnom uređenju nema informacija, sem da će se poseći sedam stabala. Naime, UGZI je pre nekoliko meseci imao tender za projekat uređenja zelenila, ali do sada nije bilo javne nabavke za izvođača na hortikulturnom uređenju Marka Miljanova.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.