Izvor: eKapija | Utorak, 01.10.2019.| 15:52
Izdvojite članak Odštampajte vest

Projekat uređenja obale Velikog bačkog kanala u Vrbasu predviđa uživanje pored vode (FOTO)

(Foto: Salt & Water)
Studio Salt & Water iz Novog Sada osmislio je projekat uređenja obale Velikog bačkog kanala u Vrbasu. Naime, cilj je bio da se pruži mogućnost stanovnicima opštine Vrbas da uživaju pored vode, navodi se na sajtu.

Dizajniran je odbojkaški i košarkaški teren, kao i dečije igralište, teretana na otvorenom, moderno šetalište i biciklistička staza.

Na vodi su planirane drvene platforme za pecanje, sunčanje i druženje, a celom dužinom šetališta raspoređen je moderno dizajniran urbani mobilijar. Na kraju šetališta revitalizovana je popularna peščana plaža Šlajz, a najmlađe če obradovati plutajući bazen za neplivače.

Ceo projekat osmišljen je tako da se najbolje uklopi u okolnu prirodu. Dizajniran je u neutralnim bojama i sa puno drveta tretiranog za spoljašnju upotrebu. Klupe, drvene ležaljke, dokovi, kante za đubre i parkirališta za bicikle specijalno su dizajnirani za ovu lokaciju sa idejom da obali pruže prepoznatljivi identitet.

- Naš studio se specijalizovao za projekte na unutrašnjim vodama (rekama, jezerama i kanalima), jer smatramo da je to ogroman neiskorišćeni potencijal, pogotovo danas kad se ljudi odlučiju za češće, a kraće odmore. Dokazano je da boravak na vodi i pored vode doprinosi poboljšanju zdravlja ljudi, kako fizičkom, tako i psihičkom, oslobađa od stresa i drugo - rekla je za eKapiju vlasnica studija Svetlana Mojić Džakula.

Prema njenim saznanjima, projekat je još aktuelan, a na sajtu Opštine Vrbas navodi se da će projekat biti realizovan u više faze.

Ovaj studio i ranije je radio nekoliko projekata marina i uređenja obala za klijente iz različitih zemalja.

A.K.


Fotogalerija
Projekat uređenja Velikog bačkog kanala u Vrbasu

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.