Izvor: eKapija | Utorak, 01.10.2019.| 15:19
Izdvojite članak Odštampajte vest

Ekonomski samit Srbije 7. i 8. oktobra u Beogradu

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Anton Gvozdikov/shutterstock.com)
U Beogradu će 7. i 8. oktobra 2019. biti održan 19. ekonomski samit Republike Srbije, u organizaciji TGI Group International organizuje, a pod pokroviteljstvom Privredne komore Srbije, Udruženja poslovnih žena Srbije, Saveta stranih investitora i udruženja Confindustria.

Samit će se, kako je saopštio organizator, pbaviti aktuelnim pitanjima za Srbiju sa posebnim akcenatom na privrednom rastu i pristupanju Srbije Evropskoj uniji.

Srbija, kao deo regiona, predstavlja značajan faktor saradnje i interakcije sa susednim državama, navodi se u saopštenju, te će Samit i ove godine okupiti veliki broj govornika, panelista i učesnika iz regiona, a takođe i važne predstavnike međunarodne zajednice.

Ovogodišnji Samit otvara niz aktuelnih političkih i ekonomskih tema, među kojima su pitanja nacionalnih ciljeva u narednoj deceniji i shodno tome nacionalna strategija u cilju ostvarivanja privrednog rasta i jačanja bankarskog sistema, pristupanja Republike Srbije EU, kao i novih perspektiva Evropske unije shodno BREXIT-u.

Samit će razmatrati i temu energetske geopolitike Srbije i regiona, kao pitanje stabilnosti jugoistočne Evrope; aktuelnu temu povećanog odliva radne snage, statusa infrastrukturnih projekata i planiranja novih. Takođe, na Samitu će govoriti i predstavnici vodećih globalnih preduzeća koje posluju u Srbiji, a temom digitalizacije i uticaja veštačke inteligencije u privrednim procesima zatvoriće se ovogodišnji Samit.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.