Izvor: eKapija | Utorak, 01.10.2019.| 10:26
Izdvojite članak Odštampajte vest

Kompanija Militzer & Munch osvaja Srbiju

Militzer & Мünch grupa pokrenula je zajedničko ulaganje sa srpskom logističkom kompanijom Invictus. Ovim korakom Militzer & Мünch dalje širi svoju mrežu na Balkanu. Oba partnera planiraju da u naredne dve godine zajedničko preduzeće pretvore u vodeću logističku kuću u Srbiji.

Militzer & Мünch zajedno sa Invictus, porodičnim preduzećem, registrovali su zajedničko preduzeće kao M&M Militzer & Münch Transport & Logistics D.O.O. 25. septembra 2019. godine. Generalni direktor zajedničkog preduzeća je Filip Simović. Do sada je zajedno sa Draganom Simovićem, bivšim generalnim menadžerom renomirane međunarodne logističke korporacije, rukovodio transportnim operacijama u Invictus-u. Iz kompanije Militzer & Мünch, za zajedničko ulaganje je zadužen Sašo Todorov, regionalni generalni direktor za jugoistočnu Evropu.

Srbija kao most ka EU

- Ovim zajedničkim ulaganjem našoj mreži dodajemo zemlju koja optimalno dopunjava naše lokacije u regionu jugoistočne Evrope - kaže Sašo Todorov. - Srbija je most ka EU, a takođe je od velikog geostrateškog značaja u pogledu novog puta svile. Kako mnoge nemačke kompanije imaju proizvodna postrojenja u Srbiji, zajedničko ulaganje posebno obećava za naše poslovne jedinice u Nemačkoj.

Postojeće lokacije Militzer & Мünch na Balkanu do sada su Grčka, Bugarska i Rumunija. Ove filijale Militzer & Мünch već nude širok spektar logističkih usluga.

- U Srbiji ćemo se pre svega fokusirati na drumski saobraćaj - kaže Filip Simović. - Naše usluge će se sastojati uglavnom od izvoza, uvoza i carinjenja. U bliskoj budućnosti ćemo proširiti naš portfolio, dodajući avionski i pomorski transport, skladištenje, intermodalni saobraćaj, distribuciju i kućnu dostavu. Naš cilj je da u naredne dve godine razvijemo kompaniju kako bismo postali vodeća logistička kompanija u Srbiji. Planovi su da daljim ulaganjima ojačamo našu poziciju u Srbiji.

M&M Militzer & Munch na prvi pogled

Grupa Militzer & Мünch zapošljava oko 2.100 radnika na više od 100 lokacija u 27 zemalja. Strateška partnerstva u brojnim drugim zemljama upotpunjuju gustu mrežu. Militzer & Мünch nudi usluge vazdušnog i pomorskog tereta širom sveta, kao i drumski i železnički prevoz i logistiku projekata duž osi Istok-Zapad u Evroaziji i Severnoj Africi. Grupa posluje sa gustom mrežom filijala u Istočnoj Evropi, ZND, Bliskom Istoku i Dalekom Istoku, kao i u zemljama Magreba. Sedište kompanije koja potiče iz 1880. godine je u St. Gallen, u Švajcarskoj.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.