Izvor: Beta | Utorak, 01.10.2019.| 09:54
Izdvojite članak Odštampajte vest

Uskoro rekonstrukcija gerontoloških centara u Srbiji i gradnja klubova za starije

Ilustracija (Foto: Dagmara_K/shutterstock.com)
Ministar za rad zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Zoran Đorćević izjavio je da će se u narednom periodu raditi na rekonstrukciji gerontoloških centara, kao i da je cilj da u svakom mestu u Srbiji postoje klubovi za starije osobe koji bi bili besplatni i po meri najstarijih.

- Želimo da rekonstruišemo sve domove i gerontološke centre po meri najstarijih. Takođe i da imamo veći broj klubova za starije, da u svakom mestu i opštini postoje klubovi koji su besplatni i gde mogu da provode vreme i da se druže - rekao je Đorđević na obeležavanju Međunarodnog dana starijih osoba u Skupštini Srbije.

Prema njegovim rečima, ideja je i da se, po ugledu na druge zemlje, u blizini gerontoloških centara grade vrtići u cilju unapređenja međugeneracijske saradnje.

- Prema iskustvima drugih zemalja koje u blizini gerontoloških centara grade vrtiće, na taj način se ostvaruje saradnja i ruše barijere, jer postoji obaveza međusobnog posećivanja jednom ili dva puta nedeljno. Mladi ruše stereotipe prema najstarijima, a najstarijima je pružena mogućnost da se druže sa najmlađima - rekao je Đorđević.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.