Izvor: eKapija | Ponedeljak, 30.09.2019.| 13:09
Izdvojite članak Odštampajte vest

Grafima 2019 - Koji izlagači su poneli priznanja i nagrade?

Mašina Mimaki jfx200 2513 ex (Foto: Aleksandra Kekić)
Na 41. Međunarodnom sajmu grafičke, papirne i kreativne industrije Grafima najuspešnijim izlagačima dodeljena su tradicionalna priznanja i nagrade.

Stručni žiri Beogradskog sajma radio je u sastavu: Srećko Bugarinović (predsednik), Zoran Solarov i Kristina Jovanović, navodi se na sajtu Beogradskog sajma.

Priznanja za ukupni kvalitet dobili su Fortuna Digital iz Beograda (Zlatni pečat), Politika AD Beograd (Srebrni pečat) i Gama Digital Centar Beograd (Bronzani pečat).

Dodeljene su i diplome.

Za robnu grupu "Knjige" Ztalni pečat osvojila je Politika za knigu "Ljudi Politike", a Srebrni JP Službeni glasnik Beograd za "The Dečani Monastery".

Za "Časopise, revije i novine", zlato je osvojio Gama Digital Centar za "Grafiku", a srebro Politika za "Mali zabavnik".

Za reklamnu grafiku Zlatni pečat osvojila je firma Promo logo Beograd, a Odri Print iz Valjeva ta galanterijski proizod za kolekciju kalendara.

Robna grupa "Mašine, uređaji i softver za grafičku industriju" podeljena je za male mašine do 42'' i za velike mašine preko 42''.

U prvoj kategoriji Zlatni pečat za mašinu Xerox Iridesse Productions Press osvojila je firma Aigo Business System iz Beograda. Srebrni pečat za mašinu OKI Pro8432WT osvojila je firma Original doo Beograd.

Specijalno priznanje dobila je dirma Oracal polikarbonati doo Smederevo, za mašinu Fiber Laser Marker JQ30W.

U drugoj kategoriji Zlatni pečat osvojila je Fortuna za mašinu Massivit 3D, a Srebrni Sitotehnika doo Beograd, za liniju za štampu i sečenje pločastih materijala Mimaki 3FX 200 2513 Ex+Summa F Series CNC.

Specijalno priznanje za mašinu Roland VG2 640 dodeljeno je firmi Igepa Cartacell iz Novog Beograda.

Specijalna priznanja za inovativnost u grafičkoj industriji dodeljena su Fortuni za mašinu HP Stitch S500 i firmi New Name Beograd za mašinu New Name Small One.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.