Izvor: eKapija | Ponedeljak, 30.09.2019.| 15:50
Izdvojite članak Odštampajte vest

BIG CEE otkupio Capitol Park u Rakovici

BIG CEE postao je novi vlasnik Capitol Parka Rakovica vrednog 32,5 mil EUR, što je kupovina četvrte nekretnine od početka ove godine. Centar ima 23.000 m2. Ovom transakcijom povećao se maloprodajni prostor koji BIG poseduje u Srbiji, na 130.000 m2 i to na pet različitih lokacija.

- Naša kompanija namerava da nastavi širenje u Srbiji i regionu uzimajući u obzir ekonomski rast zemlje poslednjih godina koji je primetan u svim aspektima poljoprivrede, turizma, trgovine i nekretnina. Privatna potrošnja u 2018. godini u Srbiji porasla je za 6,5%. Drago nam je što imamo ulogu lokalnog igrača na tržištu koji ima odlične odnose sa domaćim partnerima - istakao je Robert Yahava, izvršni direktor BIG CEE.

U planu je, takođe, da BIG ove godine u Srbiju dovede Decathlon. Prva prodavnica ovog brenda biće otvorena u decembru 2019. godine, u novom maloprodajnom kompleksu od 15.000 metara kvadratnih, koji se trenutno gradi u blizini tržnog centra BIG Fashion u Višnjičkoj ulici.

Šoping centar Rakovica opslužuje populaciju od oko 500.000 ljudi. Centar ima raznovrsnu ponudu maloprodajnih jedinica i to supermarket, kafiće, restorane, "uradi sam" koncept, modne i sportske prodavnice.

BIG posluje u Izraelu, Srbiji i SAD-u.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.