NavMenu

Beograd ima ogroman potencijal za razvoj eko i etno turizma

Izvor: eKapija Ponedeljak, 30.09.2019. 09:20
Komentari
Podeli
(Foto: Katarina Stevanović)
Beograd, ali i čitava Srbija, imaju ogroman potencijal u kombinaciji eko i etno turizma, što treba da se više iskoristi, rekao je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić. On je gostujući na TV Pink istakao sopstveno insistiranje na "zdravom i zelenijem" gradu.

- Mnogo se radi u infrastrukturnom smislu i to je velika odgovornost. Ipak, to je baza za bolji i zdraviji život, nadgradnja za sledeću fazu u radu. Insistiram na tome, jer je Beograd kombinacija prirodnih dobara i urbanog dela. Beograd ima 21 prirodno dobro, među kojima su Kosmaj, Avala, Ada Ciganlija, Košutnjak, a sa druge strane ima i urbani deo koji zahteva da se oplemeni. Grad neguje svoja prirodna dobra, pa je tako u šumama u prošloj godini zasađeno oko 18.000 stabala, a istovremeno, u urbanom delu oko 450 sadnica - precizirao je gradonačelnik.

Radojičić je ocenio da su šume pluća velikih gradova, što njemu kao lekaru ukazuje na važnost i neophodnost brige o zelenilu uopšte.


- Beograd je divan, što često zaboravimo dok ga ne pogledamo iz visinske perspektive. Mnogi gradovi na svetu mogu da nam pozavide na prirodi - istakao je Radojičić.

Kuriozitet glavnog grada su i njegove reke, a gradonačelnik je naveo da je sa Beogradom na vodi sve dobilo drugačiju perspektivu.

- Sada na ovom prostoru imamo uređeno šetalište. Ali kada se krene i drugom stranom, prema marini, ima dosta potencijala da se i taj prostor iskoristi - rekao je Radojičić, prenosi Beoinfo.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Dosad najveće istraživanje AI: Tri posla koja sigurno gube bitku sa veštačkom inteligencijom

Jedna od aktuelnijih i traženijih tema poslednjih godinu dana je veštačka inteligencija i njen uticaj na tržište rada. Mnogo je objavljenih analiza o tome ko je na prvoj liniji stradanja i koga će AI zameniti, koja će se nova zanimanja izroditi, koliko će ljudi izgubiti svoju profesiju i svoj posao. Svima je već jasno da je u toku eksplozija alata za generativnu veštačku inteligenciju. Komentara je nebrojeno – od procena ’Ne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.